Dansk ferieparadis vil hæve turistskatten: Bliver hurtigt 700 kroner ekstra for en uge

Nyheder
Foto: Symeonidis Dimitrios / Shutterstock.com
Foto: Symeonidis Dimitrios / Shutterstock.com
Det ser ud til, at danskerne snart skal finde endnu flere penge frem, når turen går til det danske ferieparadis.

Lige nu læser andre også

Rejsen til en af danskernes foretrukne feriedestinationer kan snart blive dyrere.

Det står klart, da det kanariske socialistiske parti PSOE lægger op til en stigning i turistskatten på de populære Kanariske Øer.

Forslaget blev fremlagt i øernes parlament onsdag og kan få betydelige konsekvenser for både turister og lokalbefolkningen.

Sådan skriver B.T.

Den lokale avis, Diario de Avisos, skriver, at skatten kommer til at variere mellem 1 og 3,5 euro (7,5 til 26 kroner, red.) pr. dag pr. turist.

For en familie på fire, der opholder sig på øerne i en uge, kan det resultere i en ekstra udgift på mere end 700 danske kroner.

Skattens formål er at fremme bæredygtigheden og håndtere den stigende mængde turister, der presser øernes kapacitet.

"Det kan ikke lade sig gøre at opretholde vækstraten. Hvis der lige nu er omkring 500.000 overnatningssteder, vil der, hvis prognoserne holder, om få år være omkring 700.000. Det er praktisk talt umuligt at nå til den situation," lyder meldingen fra Sebastián Franquis, der er talsperson for socialistpartiets parlamentariske gruppe.

Forslaget om højere turistskat kommer i kølvandet på flere protester fra lokale beboere, der i det seneste år har demonstreret imod den massive turiststrøm.

Mange har udtrykt frustration over den belastning, turismen har påført lokalsamfundet, og har opfordret turister til at tage hjem.

De forventede 250 millioner euros, som den forhøjede turistskat kan indbringe årligt, skal ifølge PSOE gå til at forbedre de sociale forhold på øerne samt opgradere infrastrukturen, hvilket vil komme både beboere og turister til gode.

Anbefalet til dig