Dansk Folkeparti i store problemer: Formand idømt fængselsdom

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Formanden modtager fængselsstraf for svindel.

Mest læste i dag

Dansk Folkepartis afdeling i Aarhus står over for en alvorlig juridisk udfordring efter en nylig domfældelse for svindel med offentlige midler.

Knud N. Mathiesen, tidligere byrådsmedlem i Aarhus Byråd og formand for DF i Aarhus, samt partiets tidligere kasserer, er blevet idømt 60 dages betingede fængselsstraffe.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Denne retslige afgørelse markerer en markant udvikling i sagen, der drejer sig om uregelmæssigheder med partistøtte tilbage i 2018. Ud over de personlige straffe pålægges Dansk Folkepartis lokale afdeling en bøde på 50.000 kr. Samtidig skal de dømte også dække sagens omkostninger.

Mathiesen har igennem processen nægtet sig skyldig og udtrykt, at der ikke var tale om bevidst svindel.

"Vi har lavet fejl, men har aldrig bevidst forsøgt at snyde. Og vi har betalt den for meget udbetalte partistøtte tilbage," har han forklaret. Han erkender dog straffens alvor og udtrykker en følelse af uretfærdighed, især fordi den for meget udbetalte partistøtte er blevet tilbagebetalt.

Sagens afdækning begyndte med en tidligere kasserers henvendelse til kommunen. Denne person fremlagde fotokopier af partiets regnskaber, hvilket førte til opdagelsen af, at DF Aarhus havde modtaget 59.000 kr. for meget i partistøtte.

En forklaring fra Mathiesen om en forsinket reklamekampagne i busserne viste sig at være i strid med sandheden.

Mathiesen står nu overfor en vanskelig beslutning om, hvorvidt han vil acceptere dommen eller anke den.

Anbefalet til dig