Dansk Folkeparti blev mere end halveret ved sidste Folketingsvalg. De gik fra 37 til 16 mandater, og det fik selvfølgelig ledelsen af partiet til at iværksætte en række initiativer, der skal være med til at finde en ny kurs for partiet.
En arbejdsgruppe med Martin Henriksen i spidsen, har siden valgnederlaget gransket over, hvilke politiske mærksager, der kan være med til at vende udviklingen for et parti, der længe lå som landets tredjestørste parti.
Et af de forslag, som Martin Henriksens arbejdsgruppe har foreslået er, at Danmark skal træde ud af Europarådet. Det handler primært om partiets udlændingepolitik, hvor Dansk Folkeparti har et stort ønske om at kunne udvise kriminelle udlændinge.
Ud af menneskerettighedskonventionen også
Hvis Danmark træder ud af Europarådet vil det samtidig betyde et farvel til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Dermed er Danmark
"Det er et forslag, som man skal se i lyset af, at Europarådet og institutionerne under jo med jævne mellemrum blander sig i dansk udlændinge- og retspolitik. Vi har store problemer med at udvise visse kriminelle udlændinge. Vi vil gerne være herrer i eget hus," siger Martin Henriksen til DR.dk
Martin Henriksen indrømmer, at forslaget er vidtgående og er med til at trække partiets politik endnu et skridt til højre.
I sidste ende kunne en udmelding af Europarådet betyde at Danmark også udtræder af EU. Det viser et svar fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg.
Ikke politisk opbakning andre steder
Selvom Dansk Folkeparti skulle fokusere på en udtræden af Europarådet i deres egen politiske udmeldinger, så er der langt fra partiets politik til realpolitik. Det vil være et ønske som Dansk Folkeparti kommer til at stå alene med.
Selvom andre politikere ikke altid er enige med de afgørelser, der kommer fra menneskerettighedsdomstolen, så er der langt fra at være uenig i en dom til at melde sig ud.
Venstre melder i hvert fald klart ud, at Dansk Folkeparti står helt alene med et eventuelt ønske om udtræden, og at ønsket kan være problematisk i forhold til et eventuelt regeringssamarbejde efter næste valg, hvis højrefløjen skulle få et flertal.