Dansk forlag satser på gratis YouTube-bøger til børn

Der skal andre boller på suppen i forlagsbranchen, og Tellerup har været et af de forlag, der altid er gået forrest i kampen om f.eks. de digitale kunder.

For en uge siden lancerede Tellerup sammen med det mindre forlag Superlux en række gratis bøger, som familierne kunne hygge sig med under karantænen. Det er dog ikke de eneste gratis bøger, som Tellerup er klar til at give ud.

I en strategisk satsning på YouTube, har forlaget lagt flere titler op til lytning. Det drejer sig om bøger til børn, hvor alle bøgerne har fået lidt liv i form af nogle simple animationer. Herefter bliver bøgerne læst op.

"De helt små kan bare lytte, mens de lidt større kan læse med og træne deres læseevner," fortæller Harald Tellerup, direktør i forlaget, om konceptet. 

"Vi håber selvfølgelig, at de små læsere og lyttere bliver glade for vores bøger og fortsætter med serierne. Ligesom vi håber, at forældrene kan se, at det, vi leverer har en høj kvalitet."

Populære serier af populære forfattere

Indtil videre ligger der små 30 titler klar til de små læsere, og det er faktisk forlagets mest populære titler til netop den målgruppe, som er lagt online. 

"Vi skal selvfølgelig bruge vores bedste titler, hvis vi skal se om børn og forældre tager imod vores nye koncept med åbne arme," siger Harald Tellerup, der også fortæller, at 'De små monstre' og 'Fluen Ole' er nogle af forlagets bedst sælgende børnebøger. 

"Vi har ikke nogle umiddelbare forventninger til antallet af afspilninger, men vi håber at tiltaget kan være med til at styrke de universer, som vi opbygger sammen med forfatterne," slutter Harald Tellerup af.

Læs også

Få en bid af krimimessen ind i stuen

 

 

 

 

Læs også