Dansk gigant med chokerende melding: Afskediger 190 medarbejdere

Af: Mie M.B

|

15/01/2024

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Fabrikken mister således en tredjedel af sine ansatte

Mest læste i dag

Vestas meddeler mandag, at 190 medarbejdere bliver afskediget fra virksomhedens fabrik i Ringkøbing. Dette udgør omtrent en tredjedel af det totale antal ansatte på den vestjyske vindmøllefabrik. Navnene på de berørte medarbejdere vil blive offentliggjort i løbet af dagen. Det skriver TVMidtvest.

Årsagen til fyringerne er et fald i aktivitetsniveauet inden for landvindsproduktion på Ringkøbing-fabrikken. Claes Lautrup Cunliffe, PR-ansvarlig hos Vestas, forklarer, at markedets udvikling kombineret med en begrænset efterspørgsel på landvindsprojekter i Danmark har ført til beslutningen.

Vestas bekræftede i november sidste år, at der ville være behov for at afskedige 200 medarbejdere, men det endelige antal er nu fastsat til 190. Allerede på det tidspunkt udtalte virksomheden, at man ville bestræbe sig på at finde alternative stillinger til de berørte medarbejdere inden for andre afdelinger af Vestas, der på daværende tidspunkt oplevede mangel på arbejdskraft. Afdelingerne i Lindø, Nakskov og Lem blev nævnt som potentielle steder, hvor medarbejderne kunne blive omplaceret, da der manglede op imod 300 ansatte.

I et skriftligt svar til TV MIDTVEST understreger Claes Lautrup Cunliffe, at Vestas fortsat arbejder på at omplacere en betydelig del af de afskedigede medarbejdere til andre nærliggende Vestas-lokationer, hvor der i øjeblikket er ledige stillinger. Vestas beskæftiger over 6000 medarbejdere i Danmark.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig