Dansk gigant svinger øksen: Fyrer 2.500 ansatte grundet besparelser

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere hundrede ansatte er allerede blevet opsagt - og 1.000 mere står til at skulle pakke sammen i starten af 2024.

Lige nu læser andre også

Det var en bekymrende meddelelse for Mærsk-ansatte verden over fik fredag sidste uge, da Vincent Clerc, topchef for A.P. Møller-Mærsk, bragte nyheden om at at 2.500 ansatte inden for koncernen ville blive afskediget i de kommende uger.

Den ubehagelige nyhed følger i kølvandet på virksomhedens regnskab for tredje kvartal.

Og nu kan Finans bringe nyheden om at Mærsk har startet fyringsrunden.

Afskedigelserne er en del af en større spareplan, som A.P. Møller-Mærsk har implementeret for at navigere i den uforudsigelige økonomiske realitet, der er opstået som følge af coronapandemien.

Vincent Clerc understregede på pressemødet behovet for at tilpasse sig en ny virkelighed og indikerede, at det ikke kommer som en overraskelse.

A.P. Møller-Mærsk har en plan om at spare 600 mio. dollar ved at reducere arbejdsstyrken med mindst 10.000 ansatte fra 110.000 ansatte per januar 2023. I Danmark bliver der tale om nedlæggelse af 200 stillinger

Virksomheden har allerede implementeret en række tiltag for at imødegå udfordringerne, herunder ansættelsesstop og lokale initiativer. På trods af disse tiltag er det imidlertid nødvendigt at tage yderligere skridt.

"Det betyder, at vi skal afskedige folk. I de kommende uger skal vi skille os af med yderligere 2500 medarbejdere. I starten af 2024 vil det blive yderligere 1000 medarbejdere," advarede Vincent Clerc.

A.P. Møller-Mærsk står over for en udfordrende fremtid, og medarbejderne må nu se i øjnene, at virksomhedens omstrukturering vil få konsekvenser for mange.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig