Dansk by giver kontante beløb: "Flyt nu og få 40.000 kroner udbetalt"

22/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock. Dette er et modelfoto af et andet ghettoområde
Helsingør Kommune har taget alternative midler i brug. Hvis man fraflytter et boligområde i Kommunen kan man nu få op til 40.000 kroner i kontanter.

Mest læste i dag

Vil du tjene hurtige penge, og bor du i boligområdet Nøjsomhed, så får du mulighed for det nu, men det kræver, at du flytter.

Skal ikke længere skal være en ghetto

Det var egentlig meningen, at kommunen ville tvangsflytte familier fra området Nøjsomhed, men det var beboerne ikke tilfredse med. Derfor har Helsingør Kommune nu valgt en anden metode til at få beboerne ud af området.

Problemet for Helsingør Kommune er, at boligområde Nøjsomhed er på Boligministeriets Ghettoliste, og det er de utilfredse med hos kommunen. Derfor ønsker de, at området kommer af den liste, men det kan kun lade sig gøre, hvis mindst 85 personer fraflytter området. Det skriver Helsingør Dagblad. 

40.000 for fraflytning

For at det kan lade sig gøre, vil Helsingør Kommune nu tilbyde op til 40.000 i kontanter til de familier, der vælger at fraflytte området.

Der bor i øjeblikket 1.084 mennesker i boligområdet, men hvis boligområdet skal fjernes fra ghettolisten, så skal det tal ned på under 1.000.  Derfor er det en del penge, som kommunen skal have op af lommen hvis det skal lykkes.

40.000 er mange penge og især hvis det er mange familier der skal flytte, men for den enkelte familie kan en flytning også hurtigt løbe op, hvis man medregner for eksempel indskud og flyttebil. Derfor er det ikke sikkert, at det nye interessante tilbud bringer boligområde Nøjsomhed af ghettolisten.

Konkret set kan de 40.000 kroner også mest betegnes som flyttehjælp. Man får som udgangspunkt et grundbeløb på 15.000 kroner, som ydes til alle lejemål, og derudover kan man få 5.000 kroner ekstra per barn, men maksimalt til tre børn. Man kan få yderligere 10.000 kroner, hvis husstandens årsindkomst er under 234.000 kroner om året.

Men man kan altså maksimalt få 40.000 kroner udbetalt i alt.

 

 

Anbefalet til dig