Dansk håndbold i sikre hænder: Nikolaj Jacobsen forlænger til 2030

29/04/2023

Jesper Bengtson

Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Den danske landstræner har tydeligvis ingen intentioner om at stoppe foreløbigt.

Mest læste i dag

Et gammelt ordsprog lyder på, at man skal stoppe, mens legen er god.

Men Nikolaj Jacobsen ønsker tilsyneladende at fortsætte legen.

Det er ikke lang tid siden, at det danske herrelandshold i hånbold skrev sig i historiebøgerne, da de forleden vandt VM for tredje gang i træk.

Og det kan blive til mange flere med Nikolaj Jacobsen ved roret, for han lader til at ville fortsætte med at buldre derudaf.

Oprindeligt havde den danske landstræner kontrakt til 2025, men nu har han forlænget til 2030, og årsagen er simpel:

"Jeg er rigtig glad for mit job i Dansk Håndbold Forbund. Jeg har nogle fantastisk dygtige spillere, jeg får lov at træne, og så har jeg også en virkelig god stab, som jeg er vanvittig glad for at arbejde sammen med. Så det gør det sjovt at møde ind i landsholdslejren hver gang", udtaler Nikolaj Jacobsen i en pressemeddelelse.

Landstrænerens hidtidige kontrakt løb frem til 2025, og at den nye kontrakt rækker hele syv år ud i fremtiden, er ingen tilfældighed, fortæller Nikolaj Jacobsen:

"Det har været vigtigt for mig. For det giver en sikkerhed og betyder, at jeg ved, hvad jeg skal de næste mange år", udtaler han og fortsætter:

"Jeg synes samtidig, vi er ved at få et godt kuld af nye unge spillere ind på landsholdet, og arbejdet med at føre dem fremad og forhåbentlig sikre nogle gode resultater til dansk håndbold også i fremtiden, det har været meget motiverende og en af de største grunde til, jeg har valgt at lave så lang en kontrakt", siger han.

Nikolaj Jacobsen har forud for mødet med Sverige stået i spidsen for Danmark i 109 landskampe, hvoraf ikke færre end 87 er endt med sejr.

Herunder kan du se højdepunkter fra finalen mod Norge i 2019, hvor Nikolaj Jacobsen vandt VM for første gang med det danske landshold: