Dansk by huseres af falsk hjemmehjælper

Nyheder
Foto: Shutterstock. Billedet er et modelfoto.
Den jyske by Odder har de seneste dage oplevet hele to besøg fra en falsk hjemmehjælper – ind til nu er politiet på bar bund.

Mest læste i dag

To ældre borgere fra den jyske by Odder har haft besøg af en mand, der udgiver sig for at være hjemmehjælper. Manden har dog intet med hjemmeplejen at gøre. Ældrechefen opfordrer nu borgerne til at bede om at se ID-kort, før de lukker ukendte folk ind.

Det skriver Horsens Folkeblad

Første besøg fredag

Fredag oplevede en ældre borger at få besøg af en ukendt mand, der udgav sig for at være hjemmehjælper. Mandag formiddag slog han til igen, da han besøgte en 79-årig kvinde fra Odder. Umiddelbart mangler der ikke noget i hjemmet og politiet er derfor i tvivl om, om manden er ude på at stjæle noget.

Besøgende får Anne Stenbæk, der er ældre- og omsorgschef i Odder Kommune til at opfordre de ældre borgere i kommunen til at være ekstra opmærksomme. Kender man ikke personen, der kommer for at udføre hjemmepleje, skal man holde øje.

Et kendetegn for alle ansatte i Sundhed og Omsorg er, at de bærer kitler

”Desuden skal alle medarbejdere bære et ID-kort med foto,” siger Anne Stenbæk.

 

Tog opvasken – men ikke andet

Politiet har ikke endnu modtaget en anmeldelse af det mystiske besøg i fredags, men de bekræfter at de har modtaget en anmeldelse om besøget ved den 79-årige kvinde mandag formiddag.

Janni Lundager, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi bekræfter at de har modtaget anmeldelsen. Den 79-årige beskriver manden, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen, som at være omkring 40 år gammel.

”Da manden var kommet ind i lejligheden, spurgte han ind til kvindens velbefindende, ligesom han tilbød at vaske hendes kaffekop, inden han forsvandt igen. Kvinden og hendes familie har endnu ikke observeret, at noget skulle være stjålet. Men den ældre kvinde blev faktisk lidt mistænksom, allerede mens manden var i lejligheden, fordi han ikke sprittede sine hænder, mens han var på besøg,” siger hun.

Den rigtige hjemmeplejer kom lige bagefter

Den 79-årige kvinde blev først rigtig overbevist om, at manden ikke var fra hjemmeplejen, da den rigtige hjemmehjælper dukkede op efter manden, var forsvundet.

Den ukendte mand forsvandt i en bil, der blev set af hjemmehjælperen, men den kunne ikke identificeres.

Anne Stenbæk opfordrer alle borgere til at melde lignende besøg til politiet med det samme.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig