Dansk læge død af corona

Nyheder
Tirsdag afgik en dansk læge ved døden. Familine beder om, at deres privatliv respekteres. Foto: Shutterstock
Onsdag fortæller Praktiserende Lægers Organisation, at en dansk læge smittet med corona er afgået ved døden.

Lige nu læser andre også

En praktiserende læge er tirsdag afgået ved døden, 63 år gammel, efter fire ugers sygdom og tre ugers intensiv behandling som følge af COVID-19. Der er tale om en praktiserende læge, der drev en lægepraksis i Hvidovre uden for København gennem 23 år, fra 1997 og frem til sin død. Oprindelig som en solopraksis, men i de senere år som en samarbejdspraksis.

Det oplyser Praktiserende Lægers Organisation i en pressemeddelelse. 

Heri fortælles det, at den afdøde læge var kendt som en god og respekteret kollega, og han var vellidt blandt sine patienter, som han for manges vedkommende fulgte gennem flere årtier, nogle af dem fra de var små, og til de selv fik børn.

"Modbydelig sygdom"

Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, og formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag, udtrykker begge deres dybeste medfølelse med den afdøde praktiserende læges familie.

Det er en meget tragisk sag, der understreger, hvor alvorlig en sundhedstrussel vi som samfund står over for. Den understreger også, at alle, der arbejder i sundhedsvæsenet, er særligt udsatte i denne tid, og at de skal beskyttes så effektivt som overhovedet muligt” siger formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing.

Jeg føler en dyb sorg over, at en kollega har mistet livet. Som læge har jeg selvfølgelig hele tiden vidst, at vi har at gøre med en modbydelig sygdom, men det kommer pludselig meget tæt på, og det sætter tanker i gang. Jeg er dybt berørt, og jeg sender de varmeste tanker til familie og efterladte,” siger formanden for PLO Christian Freitag.

Familien beder om, at dens privatliv respekteres.

 

Anbefalet til dig