Dansk skole i endnu en overgrebssag: Skolen underrettede intet

Nyheder
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
En lærer er blevet fyret grundet uønskede berøringer. Forælder måtte tage sagen i egen hånd.

Lige nu læser andre også

Rudersdal Kommune står igen over for en kontroversiel sag vedrørende uønsket adfærd over for skoleelever, da en lærer på Birkerød Privatskole nu er blevet politianmeldt for uønskede berøringer og krænkende opførsel.

Sagen, der har skabt røre i lokalsamfundet, kom for nylig for dagens lys, da en forælder tog sagen i egen hånd og underrettede kommunen om lærerens tvivlsomme adfærd, på trods af at skolens ledelse tilsyneladende tidligere havde været bekendt med situationen.

TV 2 har fået indsigt i beskeder fra skolens leder, Anne Engkjær, til forældrene på Aula, hvor hun udtrykte ønske om at "afdække børnenes oplevelser."

Sagen rejser også spørgsmål om skolens ansvar, da det er lovpligtigt for offentlige ansatte, herunder lærere, at underrette kommunen i tilfælde af mistanke om, at børn har været udsat for overgreb.

Dette krav blev åbenbart tilsidesat, hvilket har ført til yderligere kritik af skolens ledelse.

Ikke første gang

Det er værd at bemærke, at dette ikke er første gang, Rudersdal Kommune står over for en sådan kontrovers.

For blot en måned siden blev en vikar på Søholmskolen i Birkerød politianmeldt af kommunen, efter advarsler om hans opførsel og anklager om voldtægt af en mindreårig.

Med begge sager er der nu et presserende behov for, at kommunen og skolerne skærper deres procedurer og overvåger ansatte, der har direkte kontakt med børn.

Anbefalet til dig