Dansk megaselskab afviser krav fra Putin: Det har vi ingen intention om

01/4/22 17:17

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den russiske præsident, Vladimir Putin, har gjort det klart, at der fremadrettet skal betales for gasleverancer i rubler, men det vil Ørsted ikke.

I de seneste dage har den russiske præsident, Vladimir Putin, flere gange fremsat et krav om, at der skal betales i rubler for fremtidige gasleverancer.

Det har flere selskaber og lande dog nægtet at gøre. Nu melder danske Ørsted også ud, at de ikke har planer om at efterkomme kravet fra den russiske præsident.

Det sker i en pressemeddelelse, hvor de også bekræfter, at de har modtaget et krav fra Gazprom Export om, at de skal betale for deres gasleverancer i rubler.

"Vi kan bekræfte, at Ørsted har modtaget et krav fra Gazprom Export om at betale for gasleverancer i rubler," fremgår det af pressemeddelelsen.

Herefter bliver det af selskabet slået fast, at de ikke har intentioner om at efterkomme kravet fra Vladimir Putin. Med andre ord, så nægter Ørsted at betale for deres gasleverancer i rubler.

"Vi har ingen intention om at betale i rubler. Vi er i tæt dialog med andre energiselskaber og myndighederne om et fælleseuropæisk respons til Gazprom Export," lyder det.

Ydermere slår Ørsted også fast, at de fordømmer den russiske invasion af Ukraine. Dertil melder de også ud, at de allerede har truffet en række foranstaltninger, der har til formål at stoppe samarbejdet med russiske virksomheder.

"Ørsted er stoppet med at købe biomasse og kul fra Rusland til selskabets kraftvarmeværker, vi indgår ikke nye kontrakter med russiske selskaber, og Ørsted har sørget for, at ingen af Ørsteds direkte leverandører til udbygningen af vedvarende energi er russiske," skriver selskabet i deres pressemeddelelse.

Slutteligt fortæller Ørsted, at de vil donere et eventuelt overskud i 2022, der stammer fra Gazprom Export-kontrakten til humanitær hjælp i Ukraine.

"Desuden vil Ørsted donere et eventuelt overskud i 2022 efter skat og risikoafdækning fra Gazprom Export-kontrakten til humanitær hjælp i Ukraine, såfremt generalforsamlingen godkender forslaget på den kommende generalforsamling i april," skriver selskabet.