Dansk Michelin-restaurant får sur smiley

24/7/21 14:37

Mathias Busekist

Foto: Google Maps
Michelinstjernen, som restauranten kunne bryste sig af, betød store smil, men dette har man nu byttet ud med at have ondt i maven af flovhed.

Restaurant Kokkeriet kunne med stor stolthed svinge armene i vejret og bryste sig af at have fået tildelt en michelinstjerne, men dette bliver nu overskygget af en kedelig sag i forbindelse med Sundhedsstyrelsens besøg 14. juli. 

Sundhedsstyrelsen måtte efter besøget konstatere, at der var tale om forhold, som i værste tilfælde ville kunne medføre, at restaurantens kunder ville kunne blive syge af maden, hvilket fremgår af kontrolrapporten, hvor de blandt andet skriver: 

"39 stykker fersk laks, 4 stykker hel makrel, 4 liter mælk, 2 liter fløde samt 2 bøtter med cremefraiche i kølerummet i kælderen ved en temperatur målt på 13.2 C."

Restauranten ejes af Sammy Shafi, som ikke er bleg for at erkende nederlaget, eftersom han ikke lægger skjul på skuffelsen over at være blevet tildelt den sure, hvortil han også siger, at den sure smiley kommer til at påvirke deres omdømme, og i forlængelse af det, også forretningen. 

"Jeg er fuldstændig i chok over, at denne her kontrolrapport er offentliggjort. Det er en stor og vigtig sag for os, fordi vi skal have denne her sure smiley hængende. Det er dårligt for vores omdømme og dermed også forretningen," udtaler ejern af restauranten til TV 2 Lorry. 

I forbindelse med temperaturen i kølerummet, som Sundhedsstyrelsen målte til at være 13.2 C, skulle senere vise sig at have haft tekniske udfordringer, da det senere skulle komme frem, at køleenheden var i udu, som altså medførte, at man ikke længere kunne holde fiskene nede på de maksimalt 0-2 C, mens mejeriprodukterne maksimalt må måle fem grader. 

Der var dermed ikke andet for end at skille sig af med fødevarerne, som man dermed fik kasseret. Men der blev også tilkaldt en montør, hvilket udløste, at restauranten også blev tildelt en bøde, som skulle beløbe sig til 10.000 kroner - og med den sure smiley oveni hatten. 

Det er dermed ikke overraskende, at det er frustreret restaurantejer, som også til TV 2 Lorry udtaler, at han ikke mener, at den sure smiley er blevet tildelt ud fra et "retfærdigt grundlag". 

Han skulle derfor allerede have indsendt en klage til Fødevarestyrelsen med håbet om, at smileyen vil blive trukket tilbage.

Men til dette oplyser Fødevarestyrelsen til tv-mediet, at de har tænkt sig at stå fast, da der var tale om en overtrædelse af fødevarelovgivningen.