Dansk musiker afslører: Følte sig krænket af Inger Støjberg

13/05/2023

Nicolai Busekist

Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Den danske musiker har rettet skarp kritik af Inger Støjberg, der i dag er formand for Danmarksdemokraterne.

Mest læste i dag

Rockmusiker Michael Falch har valgt ikke at lægge skjule på, at han føler stor foragt overfor politiker Inger Støjberg.

Det har han afsløret i sin nye erindringsbog 'Under månen', skriver HER&NU.

I bogen fortæller han åbent og ærligt om den turbulente tid, hvor han og hans thailandske kæreste Kanjana fik vendt deres liv på hovedet.

For tre år siden blev 42-årige Kanjana nemlig udvist af Danmark, men i dag er situationen heldigvis en helt anden. Parret er blevet gift, og nyder den danske natur i Humble på Langeland, hvor de bor.

Vejen hertil har dog ikke været nem for det forelskede par. Inden de kunne flytte til Humble, var de nødt til at bosætte sig i Flensborg i Tyskland i en periode på seks måneder.

Havde de ikke gjort det, ville de ikke have opfyldt de gældende EU-regler for familiesammenføring. Med andre ord, ville det ikke have været muligt for parret at bo sammen i Danmark.

I bogen lægger Michael Falch ikke skjul på, at han ikke er den største fan af Inger Støjberg. Faktisk er han gået så vidt, at han i bogen har kaldt hende for 'fremmedhadets bannerfører nummer et i Danmark'.

Den 66-årige musiker, der både er kendt som solist og fra bandet Malurt, skriver i sin bog, at det er sjældent, at han føler sig krænket. Alligevel følte han sig krænket af den kendte politiker, der har en fortid som næstformand for Venstre.

"Det var ikke ofte, jeg decideret følte mig 'krænket', men når jeg så hende i tv-indslag – vennesælt smilende med ansigtet lagt i de mest imødekommende folder – så følte jeg mig krænket. Når hun tonede frem på skærmen, forekom det nærmest utænkeligt, at hun virkelig skulle være den inhumane mennesketype, som hun reelt havde vist sig at være i sin fejde mod al slags fremmedhed," skriver han i bogen.

HER&NU har forelagt kritikken for Inger Støjberg, der dog øjensynligt ikke lader sig gå på af den. Hun siger blandt andet, at hun er 'gladere for Michael Falchs musik end han er for min politik'.

Desuden siger hun, at hun synes, at han er en dygtig musiker - og at hun har en af hans sange på sin playliste. Hun runder af med at invitere ham til en debat, såfremt han skulle have et ønske om dette.