Dansk musiker sætter sin penis til salg

Nyheder
Foto: Coffee Ten
Den danske rapper og talentdommer har sat en usædvanlig vare til salg.

Mest læste i dag

Rank, fabelagtig og fuldstændig unik. Sådan tænker mange mænd måske om deres lem, men det er nok de færreste, der alligevel giver sig i kast med at male 100 svulstige malerier af deres penis, for så at udstille dem på et nordsjællandsk kunstgalleri i samarbejde med provokunstneren Kristian von Hornsleth.

Ikke desto mindre er det, hvad den danske rap-legende Jokeren gør, når de sammen inviterer til fernisering på udstillingen Last Man Standing -Jokeren gi’r pik til Danmark på Hornsleths galleri, Strayfield Gallery, 20. marts.

"Det startede som en joke for nogle år siden, at jeg solgte Hornsleth en piktegning for smøgpenge. Jeg havde ikke regnet med, at han ville elske bagtanken og bestille 99 flere til en udstilling. Men selvom det bliver provokerende latrinært, så håber jeg også, at udstillingen kan avle nogle tanker – udover misundelse", siger Jesper ”Jokeren” Dahl.

Et eksempel på et af de udstillede værker. Foto: Strayfield Gallery / Jesper Dahl

Selvom Jokerens projekt på overfladen er lokumsgraffiti, så koster det timer i kælderatelieret med inspirationen ved hånden, og trækker på det primale hyl af skaberkraft og provokation, som mennesket siden hulemalerier har dyrket.

Klassisk Hornsleth

Jokerens udstilling passer som skabt ind i Hornsleths tematik, og det samme gør den tvetydighed og stikpille til det gode borgerskab, som Jesper Dahl gerne vil udtrykke med de mange illustrationer.

"Pikken har altid været et holdepunkt i mit univers, både i rap og på lærred, men symbolikken er også stærk. En stiv pik er billedet på menneskehedens undergang: At vi med vores massive tilstedeværelse i, med og imod Moder Natur, ja helt oppe i hende, bogstaveligt talt besegler vores civilisations skæbne med pikken som dommedagsinstrument."

Et kropsligt kraftfuldt udtryk som stof til eftertanke er langt fra fremmed for Hornsleth, som byder pikken velkommen:

"Når du har givet alt, hvad du har, når alt er væk, når tankerne er tænkt, når kunsten er skabt, sangene er sunget, og når der intet tilbage, og den store ensomhed indtræder, har man kun sin pik. Ene mand med pik. Den renfærdige brutale nøgenhed. Jokeren er en af vor tids største kunstnere, der som en fuldblodsromantisk digter med en brutal livsstil har et løbende regnskab med Djævlen, der til gengæld har givet ham et gudsbenådet talent. Jokeren giver danskerne sin sidste helligdom. JOKEREN GI’R PIK TIL DANMARK," triumferer Kristian von Hornsleth.

Stiv pik og håret tilbage

Ferniseringen på Strayfield Gallery bliver i gallerimanageren Jakob Everts egne ord eksklusivt på fuldt smadder. En omgang, der er Hornsleth og Jokerens omdømme værdigt.

"Det tegner til at blive festligt. Vi har allerede solgt otte værker, inden de overhovedet er klar. Til ferniseringen byder vi desuden indenfor med champagne i glassene, topløs servering og pikke på alle væggene. Oveni corona-restriktionerne bliver eventet desuden endnu mere intimt end vanligt, så vi er forberedt på et tilløbsstykke op ad Strandvejen, og vi tager vores forholdsregler," fortæller Jakob Evert.

Strayfield Gallery slår dørene op til ferniseringen lørdag 20. marts mellem 12:00-16:00. Der bliver kun udbudt 100 malerier, hvor alle værker er nummererede, unikke originaler og findes i størrelserne 18 x 24 cm, hvilket ifølge Jokeren er lidt småt, og går op til 35 x 70 cm. Priserne starter ved 3.000 kroner, oplyses det.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig