Dansk rapper blev idømt forvaring: Nu er dommen kraftigt reduceret

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Den danske rapper blev ved Retten i Esbjerg idømt forvaring. Denne dom er nu blevet reduceret til re tre og et halvt års fængsel

Den danske rapper Jamaika, hvis borgerlige navn er Sharmarke Omar Ali, blev torsdag idømt tre og et halvt års fængsel i Vestre Landsret. Han er blevet dømt for grov vold og vidnetrusler.

Læs også

Det betyder også, at Vestre Landsret har omstødt den dom, som Jamaika modtog i Retten i Esbjerg. Her blev han nemlig idømt en forvaringsdom.

Efter dommen i dag, er rapperen ude om syv måneder, lyder det fra hans forsvarer, Michael Juul Eriksen. Det skyldes, at han har siddet fængslet, mens sagen har kørt ved de forskellige retsinstanser.

"Jeg er meget glad på min klients vegne. Han har jo fået sit liv tilbage," fortæller Michael Juul Eriksen ifølge Ritzau.

Han forklarer desuden, at en forvaringsdømt gennemsnitligt sidder 14-15 år, hvilket også var årsagen til, at de besluttede at anke byrettens dom på stedet.

"Jeg var meget overrasket over dommen i byretten. Det var også derfor, at vi ankede på stedet," lyder det videre.

Jamaika er blevet kendt skyldig i at have angrebet en jævnaldrende mand med en kniv i Ti-Kanten i Esbjerg. Overfaldet fandt sted i oktober 2019, hvor offeret også blev både slået og sparket af rapperen.

Efterfølgende besluttede offeret sig for at melde overfaldet til politiet. Tilsyneladende var det ikke en nyhed, der faldt i god jord hos Jamaika. Han besluttede sig nemlig for at opsøge og true offeret.

Kun få måneder senere sparkede og trampede Jamaika en anden mand i hovedet på en parkeringsplads i Vejle. Det grove overfald resulterede i, at offeret brækkede sin højre kæbehule.

Dagens dom er ikke den første, som den kendte rapper har fået. Tidligere er han blevet idømt i alt tre og et halvt års fængsel, som er blevet afsonet over flere gange, siden han var blot 17 år gammel.

Læs også

Støttepartier presser Mette Frederiksen: Så mange afghanske flygtninge vil de hente til Danmark

"Der er tale om en mand, der ikke stopper trods fængselsdomme," lød det ifølge JydskeVestkysten fra anklager Mads-Emil Wieth i Retten i Esbjerg.