Dansk skole hårdt ramt af coronavirus

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fokus på coronavirus har været mindsket på det seneste, men det er ikke ensbetydende med, at det er et overstået kapitel.

Mest læste i dag

Mange har troet, at tiden med coronavirus er et overstået kapitel i Danmark. Er du blandt dem, der har været af denne opfattelse, kan du godt tro om igen.

Den smitsomme virus har nemlig ikke forladt landet, hvilket de kan skrive under på, på Frederiksborg Byskole i Hillerød.

Skolen er hårdt ramt af coronavirus, og har i denne uge haft et stort antal elever, der er blevet smittet med virussen, skriver TV 2.

Og det er ikke blot blandt eleverne, at der er mange, der er testet positive for coronavirus. Det gør sig også gældende for personalet på skolen.

Mandag blev hele syv fra personalet testet positive for coronavirus, mens yderligere fem havde meddelte skolen om, at de var testet positiv for coronavirus tirsdag.

Det har fået Steen T. Sørensen, der er skoleleder på Frederiksborg Byskole, til at træffe en beslutning. Han har valgt at finde de testkits frem, der var tilovers fra da coronapandemien hærgede.

De overskydende testkits er blevet udleveret til elever på skolen, men ingen er blevet tvunget til at lade sig teste. Derimod har det været frivilligt, om man har ønsker at teste sig eller ej.

"Det er dels for at informere forældrene om, at der er smitte på skolen. Og så fik vi så mange test i forbindelse med pandemien, at vi ikke kunne nå at dele dem alle sammen ud. De udløber til juni, så det ville være fjollet ikke at bruge dem, når behovet er der," siger Steen T. Sørensen til TV 2.

Efter de overskydende testkits blev udleveret til elever på skolen, kunne han konstatere, at 10 elever var testet positive for coronavirus.

På nuværende tidspunkt har Steen T. Sørensen ikke kendskab til det aktuelle antal, da der er smittet, eftersom man ikke modtager data om dette længere.

Hertil har han understreget, at det var ganske frivilligt, om man ville lade sig teste, hvorfor ingen elever er blevet tvunget.

Anbefalet til dig