Dansk skuespiller død

16/4/22 20:45

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Efter kort tids sygdom er hun desværre gået bort.

Den danske skuespillerinde Helle Fastrup er gået bort 15. april på Diakonissestiftelsens Hospice efter kort tids sygdom af kræft.

Helle Fastrup blev 70 år gammel.

Helles død bekræftes af multikunstneren Troels Trier og hans datter, Rosa Trier, der er nær veninde af den nu afdøde Helle Fastrup.

'Min veninde og samarbejdspartner Helle Fastrup er død efter kort tids sygdom. Jeg er sønderknust, men jeg ved samtidig, at hun var så utrolig syg af aggressiv kræft, at det måtte blive det store endelige farvel,' skriver Rosa Trier i et opslag på Facebook.

Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

'Nu har hun fået fred. Her er hun fotograferet nytårsaften af sin elskede Frank, som jeg allerhelst vil huske hende: Altid med et stort smil og den dejligste latter. Og bag smilet, dyb alvor,' lyder det videre i billedteksten til en storsmilende Helle.

Helle Fastrup var aktiv i kunstnerkollektivet Røde Mor, som Troels Trier har været med til at grundlægge tilbage i 1969.

I 2006 turnede de landet rundt med Røde Mor Rockshow.

I sin karriere som skuespiller var højdepunktet en Bodilpris for bedste kvindelige birolle, som Helle Fastrup fik i 1981 for sin rolle i ‘Cirkus Casablanca’.

Derudover har hun spillet med i 'Den kroniske uskyld' og 'Ledsaget udgang'.

Skuespiller Leif Sylvester Petersen, der har spillet sammen med Helle Fastrup i filmen 'Cirkus Casablanca', er også blandt dem, der nu er kede af Helle Fastrups dødsfald.

“Jeg kommer til at savne hende enorm meget. Hun var et et livsstykke. Vi har kendt hinanden i mange år, lige fra 'Cirkus Casablanca' filmen og indtil nu,” siger han til Ekstra Bladet.