Dansk stjernekok får usædvanlig opgave: Skal lave mad i rummet

Nyheder
Foto: Mathias Svold/Mathiassvold/Ritzau Scanpix
Foto: Mathias Svold/Mathiassvold/Ritzau Scanpix
Den danske kok Rasmus Munk skal servere mad i rummet.

Mest læste i dag

Rasmus Munk, kendt for sin ekstravagante og innovative tilgang til mad som køkkenchef på Alchemist, tager i 2025 sin kulinariske ekspertise til nye højder. Og det menes i den bogstaveligste forstand. Munk skal nemlig lave mad i rummet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sammen med de amerikanske virksomheder SpaceVIP og Space Perspective har han fået en opgave, der er alt andet end almindelig. 

Seks heldige gæster, som hver har spenderet næsten 3,5 millioner kroner, får den unikke chance for at nyde en middag i stratosfæren. De kommer til at befinde sig omkring 30 kilometer over jordens overflade, udenfor rumkapslen 'Neptune'.

Ifølge nyhedsbureauet AP er Rasmus Munk i fuld gang med at udvikle en menu, der inkluderer både aerogel og protein fra vandmænd. Måltidet kommer ikke kun til at være en smagsoplevelse, da visse retter også  vil indeholde elementer, der kan lyse i mørket.

Munk fortæller, at middagen også skal fortælle historier.

 "Vi vil snakke om og fremhæve noget af den forskning, der er blevet lavet i løbet af de sidste 60 år," siger han. 

Uden at afsløre for meget, nævner han også en spændende idé om at inkludere et spiseligt stykke 'rumskrald' fra en sattelit.

Munks menu kommer nok til at være lidt mere interessant end den mad som verdens første mand i rummet, den sovjetiske kosmonaut Jurij Gagarin, måtte tage sig til takke med. Hans første måltid i rummet var bøf- og leverpostej presset ud fra en tube.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig