Dansk stjernekok får usædvanlig opgave: Skal lave mad i rummet

Af: Amalie L.

|

13/05/2024

Nyheder
Foto: Mathias Svold/Mathiassvold/Ritzau Scanpix
Foto: Mathias Svold/Mathiassvold/Ritzau Scanpix
Den danske kok Rasmus Munk skal servere mad i rummet.

Lige nu læser andre også

Rasmus Munk, kendt for sin ekstravagante og innovative tilgang til mad som køkkenchef på Alchemist, tager i 2025 sin kulinariske ekspertise til nye højder. Og det menes i den bogstaveligste forstand. Munk skal nemlig lave mad i rummet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sammen med de amerikanske virksomheder SpaceVIP og Space Perspective har han fået en opgave, der er alt andet end almindelig. 

Seks heldige gæster, som hver har spenderet næsten 3,5 millioner kroner, får den unikke chance for at nyde en middag i stratosfæren. De kommer til at befinde sig omkring 30 kilometer over jordens overflade, udenfor rumkapslen 'Neptune'.

Ifølge nyhedsbureauet AP er Rasmus Munk i fuld gang med at udvikle en menu, der inkluderer både aerogel og protein fra vandmænd. Måltidet kommer ikke kun til at være en smagsoplevelse, da visse retter også  vil indeholde elementer, der kan lyse i mørket.

Munk fortæller, at middagen også skal fortælle historier.

 "Vi vil snakke om og fremhæve noget af den forskning, der er blevet lavet i løbet af de sidste 60 år," siger han. 

Uden at afsløre for meget, nævner han også en spændende idé om at inkludere et spiseligt stykke 'rumskrald' fra en sattelit.

Munks menu kommer nok til at være lidt mere interessant end den mad som verdens første mand i rummet, den sovjetiske kosmonaut Jurij Gagarin, måtte tage sig til takke med. Hans første måltid i rummet var bøf- og leverpostej presset ud fra en tube.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig