Dansk Tour de France-legende er død

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Legenden Jørn Mader er gået bort.

Mest læste i dag

Den anerkendte sportskommentator og danske Tour de France-legende Jørn Mader er afgået ved døden efter længere tids sygdom.

Det bekræfter hans familie over for TV 2.

Jørn Mader, der blev 76 år, efterlod et markant aftryk på dansk sportsjournalistik, især gennem sine mange år som kommentator under Tour de France.

Det skriver Ekstra Bladet.

Fra 1989 til 2003 delte Jørn Mader kommentatorboksen med den legendariske Jørgen Leth og leverede et spektakulært lydspor til verdens største cykelløb.

Efter syv år som stemmen bag Tour de France blev Mader overraskende erstattet af Thomas Kristensen.

Denne beslutning sendte chokbølger gennem sportsverdenen, da både Jørn Mader og Jørgen Leth havde opnået nærmest legendarisk status i Danmark på grund af deres fornemme beskrivelser af cykelløbet på de franske landeveje.

Ikke blot var Jørn Mader og Jørgen Leth et dynamisk kommentatorpar, men de opnåede også berømmelse gennem deres samarbejde om bogen 'Sidste Tour' sidste år.

Efter udgivelsen begav duoen sig ud på en foredragstur, hvor de delte indsigter og anekdoter fra deres mange år som stemmerne bag Tour de France.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til familie og andre pårørende i den svære tid. Æret være Jørn Maders minde.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig