Dansk virksomhed fanget i coronafup

08/10/20 19:15

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det danske te-firma forsøgte at indbilde folk, at deres te havde helbredende kræfter.

Østerlandsk er én af Danmarks mest velrenommerede virksomheder inden for fødevare. Det har dog ikke holdt dem fra at markedsføre med, at deres te muligvis kunne helbrede coronavirus. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Østerlandsk 1889 Copenhagen har 131 år på bagen, og de står noteret for en række butikker i København. De har dog forsøgt at appellere til forbrugernes frygt for corona i deres markedsføring.

Det kommer i form af antydninger af, at deres urtete har helbredende kræfter. 

”Vi håber og beder til at vores Helse Te kan være med til at helbrede coronavirus og andre sygdomme og vinterlidelser. Vi har udviklet vores Helse Te med specielt henblik på at tilfredsstille folks ønsker om en lindrende te, som er god når man har influenza, snue, forkølelser, corona og andre typer virus,” skriver Østerlandsk i deres markedsføringskampagne. 

De modtog i sidste uge en bøde på 7500 kr. og en sur smiley som følge af deres markedsføringsstunt. 

Helbredende te

Østerlandsk te med ingefær, chili, kamilleblomst og citrongræs vil angiveligt øge blodcirkulationen i lungerne, virke slimløsende of afhjælpe hoste og vejrtrækningsproblemer. 

Det stoppede dog ikke her. De fastholdt nemlig dets magiske kræfter.

”Vi vil igen nævne, at uanset om det er forkølelse, covid19, covid-19, corona eller andre typer virus vil den også hjælpe,” fastholdt Østerlandsk 1889 Copenhagen ifølge Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har taget kontakt til Østerlandsk, der siger følgende. 

”Jeg er ansvarlig for teksterne og skal med det samme dybt beklage og slå fast: VI har ikke på noget tidspunkt haft intentioner om at markedsføre vores produkter med, at de kan helbrede coronavirus, for det kan vi ikke,” siger Jakob Holst, salgschef i Østerlandsk 1889 Copenhagen til Ekstrab Bladet.