Dansk virksomhed kan hjælpe med manglende coronatests, men kan ikke komme i kontakt med myndighederne

Nyheder
Pentabase har tilbudt sin hjælp med coronatests, men kan ikke få fat i myndighederne. Foto: Shutterstock
Imens flere regioner melder om mangel på coronatests sidder der en træt mand på Fyn. Han hedder Ulf Bech Christensen og arbejder dag og nat på at sikre reagenser til coronatests. Bare ikke til Danmark, de sendes alle til udlandet.

Mest læste i dag

I et opslag på Facebook har Ulf Bech Christensen fra virksomheden Pentabase i Odense udtrykt sin forundring over, at hans virksomhed ikke kan komme i kontakt med de rette myndigheder. Pentabase har nemlig kapacitet til at hjælpe med noget, der er en mangelvare i det danske samfund lige nu, nemlig tests for coronavirus. 

PentaBase er specialister indenfor real-time PCR. Med mere end 10-års erfaring, udvikler og producerer de sensitive tests til detektion af mutationer i kræft, som de sælger til sygehuse som et led i kræftbehandlingen. 

"Vi har 14 real-time PCR-maskiner, som de så fint hedder, i vores laboratorier som kunne bruges til formålet. De er sat op og bruges dagligt til vores forskning. Real-time PCR er den metode WHO anbefaler man benytter til Coronavirus screening," skriver Ulf Bech i sit opslag og fortæller, at han også producerer reagenser til samme tests. Alt hvad der produceres sendes lige nu til udlandet.

Allan Randrup Thomsen, der er professor ved Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet, har udtalt, at indkøbet af de nye testmaskiner er ”rettidig omhu” fra myndighedernes side. Men som de seneste dage har vist, så har indkøbene ikke hjulpet på det problem, at der ikke er nok reagenser til at holde maskinerne i gang.

Det problem kunne Pentabase have hjulpet med, hvis myndighederne havde besvaret Ulf Bech Christensens emails. 

"Det er nok sådanne indkøb (af de nye testmaskiner, Red) der har gjort at hverken, sundhedsstyrelsen eller sygehusene har haft tid til at svare os på vores henvendelse om de havde brug for assistance. Det skal siges at Stephanie Lohse har svaret at hun har videresendt beskeden," skriver Ulf om det faktum, at han endnu ikke har fået svar på sine mails. 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig