Dansk zoo afslører glædelig nyhed: Der er kommet nye beboere denne vinter

17/01/2022

Julie Møller

Foto: Nyheder24.dk
Vinteren har budt på to fødsler i Givskud Zoo.

Mest læste i dag

Der er blevet lidt mere at se til for dyrepasserne i Givskud Zoo denne vinter - i hvert fald for løvernes faste dyrepasser, Christina Madsen. 

Det afslører Givskud Zoo i et opslag på Facebook.

Vinteren har nemlig budt på to fødsler i i løvestaldene i dyreparken. Før jul kom to unger, en han og en hun, til verden, og efter nytår kom der fem unger.  Denne gang var der tre hanner og to hunner i kuldet.

“Jeg har tilset alle ungerne, tjekket for ganespalte, tjekket ører og chipmærket dem. Og de lader til at have det godt. De har en fin størrelse, og tager godt fra af mælk hos deres mødre. Begge mødre er også erfarne og har fået unger før, så de er gode til at tage sig af de små unger,” fortæller dyrlæge i Givskud Zoo, Ditte-Mari Sandgreen, i en pressemeddelelse.

En rolig start på livet 

I naturen søger drægtige løvinder væk fra flokken, når tiden for fødsel nærmer sig. I dyreparken efterligner man dette: Dægtige løvehunner sluses fra flokken før fødslen, så de kan føde i ro og mag, og så de nyfødte unger kan få en rolig tid sammen med deres mor. 

“Vi har opsat en afskærmning i staldene, som mor og unger kan være bagved og få lidt ro, nærmest som en lille hule. Det er tydeligt, at moren er glad for dette, fordi hun derved har styr på, hvor ungerne er, samtidig med at hun kan holde øje med omgivelserne,” siger Ditte-Mari Sandgreen. 

Tre af de nye beboere i Givskud Zoo. Foto: Givskud Zoo. 

Fødslen af ungerne er en glædelig begivenhed i dyreparken. Tidligere har Givskud Zoo haft en meget stor løveflok, men et generationsskifte betyder, at der lige for tiden ikke er så mange løver.

I stedet er parken ved at lægge an til at opbygge en ny stærk flok, oplyses der i pressemeddelelse. 

“Vi sidder med stambøgerne for de afrikanske løver i det europæiske avlssamarbejde, og vi vil rigtig gerne styrke avlen med den truede art. Derfor er det dejligt med flere unger, som kan indgå i avlsarbejdet, og så vi kan udvide vores flok på sigt,” forklarer dyrlægen og tilføjer:

“Selvom løver er sociale flokdyr, kan man ikke bare lukke tilfældige dyr sammen. For at opbygge en løveflok kan det kun ske ved hjælp af fødsler af nye løver. Derfor er det vigtigt med disse nye skud på stammen." 

I alt har Givskud Zoo 17 løver.

 

 

Anbefalet til dig