Dansk zoo jubler: Små løver snart klar til at lave ballade

Nyheder
Det nye kuld løveunger. Foto: Givskud Zoo
Nu siger parken velkommen til et nyt kuld løver.

Lige nu læser andre også

Efter godt to et halvt år uden unger, er der nu igen små løvekillinger i Givskud Zoo. Løveflokken i Givskud Zoo. er netop udvidet med fire nye medlemmer. En af parkens hunner har fået unger - to hanner og to hunner. Det fortæller Givskud Zoo i en pressemeddelelse. 

"Vi er superglade for det. Vi har igennem længere tid arbejdet på en større rokade og udvidelse af flokken, så disse unger er jo vigtige både for vores arbejde i parken og for det generelle internationale avlsarbejde på tværs af dyreparker og zoologiske haver," siger direktør i Givskud Zoo, Richard Østerballe.

Moren til kuldet er allerede erfaren, da hun også fik unger for et par år siden.

"Ungerne trives. De får mad, og de begynder så småt at tulle lidt rundt i staldrummet. Så det varer ikke længe, før de leger og tumler ovenpå moren," fortæller direktøren.

Kan endnu ikke ses af gæster

Moren blev sluset fra flokken lige inden fødslen og placeret i egne staldrum, så der kunne være ro omkring den. I naturen søger løvinder også væk fra flokken for at føde unger og tilbringe den første tid med de små alene.

Roen skal fortsætte, mens ungerne er helt små. Derfor går de og moren alene - dog med kontakt gennem tremmer til parkens andre løver.
Når ungerne bliver lidt større skal de introduceres både for faren og de andre hunner i flokken - og for parkens anlæg, hvor gæster kører rundt i bil.

"Det er altid en balancegang at vurdere, hvornår ungerne er klar til det. De skal kunne indgå i flokken, og så skal de være i stand til at bevæge sig rundt med moren og holde sig på afstand af biler. Det har dog ikke været et problem før, så det forventer vi heller ikke i denne omgang. Her laver dyrepasserne en løbende vurdering," siger direktøren og tilføjer:

"Vi satser indtil videre på på, at i starten af højsæsonen vil ungerne være så store, at de vil kunne komme med ud og hilse på gæster i vores store anlæg."

 

Anbefalet til dig