Dansk zoo med vilde planer: Leoparderne skal gå i luften

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Københavns Zoo har store planer for fremtiden, og det involverer blandt andet de sjældne amur-leoparder.

Lige nu læser andre også

Der er hele 26 zoologiske anlæg - herunder zoologiske haver, dyreparker, akvarier m.m. - spredt ud over hele Danmark, og de kæmper alle for at udbrede viden om og bevare forskellige dyrearter.

Københavns Zoo er blandt de mest kendte dyreparker i Danmark, og den 11 hektar store park, der er hjemsted for ca. 3500 dyr, er faktisk én af Europas ældste.

I Københavns Zoo kan man opleve 227 forskellige dyrearter; herunder pingviner, giraffer, tigre og som det eneste sted i Danmark også kæmpepandaer.

Én af de mere sjældne dyrearter, som den gamle dyrepark har boende, er amur-leoparderne, som i naturen lever i det sydøstlige Rusland og er klassificeret som kritisk truet.

I naturen lever der kun omkring 30-50 amurleoparder, og de amurleoparder, der lever i fangenskab, som for eksempel dem i Københavns Zoo, er derfor ekstremt vigtige for artens overlevelse.

Derfor er det fantastiske nyheder, som Københavns Zoo ifølge TV2 Kosmopol for nyligt har delt.

Den zoologiske have har nemlig fået flere donationer fra tre forskellige fonde, og en donation på 7,5 millioner kroner skal nu bane vejen for, at amurleoparderne kan få et nyt og bedre anlæg.

Én af planerne med anlægget er blandt andet, at de sjældne leoparder skal kunne kravle rundt i 100 meter tunnel, som skal hænge i luften over parkens gæster.

"Vi savner muligheder for, at leoparderne især kan komme op og kigge og komme ud og gå en lidt længere tur. Det vil den nye tunnel give mulighed for," lyder det fra Mads Berthelsen, som er zoologisk direktør i Københavns Zoo.

Leopardernes nuværende anlæg består af to gamle anlæg fra midten af 1980'erne, som er slået sammen til ét. Byggeriet af det nye anlæg skal efter planen starte efter sommerferien i år.

Anbefalet til dig