Danske Bank forlader privatkundemarked

07/06/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Danske Bank forlader privatkundemarkedet i Norge.

Mest læste i dag

Danske Bank har netop offentliggjort en ny, fokuseret strategi.

Som en del af strategien, kaldet "Forward '28", vil Danske Bank forlade det norske privatkundemarked for at fokusere på erhvervskunder og institutionelle kunder i landet, fremgår det af en pressemeddelelse.

'Vi har i de senere år gjort fremskridt i den norske privatkundeforretning, og vi driver i dag en god forretning med en attraktiv kundegruppe og meget kompetente medarbejdere. Dog vil det kræve betydelige investeringer at styrke bankens markedsposition og øge lønsomheden i privatkundeforretningen i Norge,' står der i pressemeddelelsen, som fortsætter:

'På baggrund af en grundig strategisk gennemgang har vi derfor igangsat en proces, der vil resultere i at vi forlader det norske privatkundemarked, og vi vil dermed fokusere vores investeringer på andre dele af vores portefølje.'

Banken er derfor i gang med at finde en ny ejer til deres norske privatkundeforretning og forventer at give en opdatering om processen i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for første halvår af 2023.

Fremadrettet vil Danske Bank fokusere på deres privatkundesektor i Danmark, Finland og Sverige, hvor de ser gode muligheder for fortsat vækst og værdiskabelse.

Administrerende direktør Carsten Egeriis udtaler:

"Danske Bank er en førende bank i Norden på erhvervskundeområdet, og vi har besluttet, at vi i Norge vil fokusere på at servicere erhvervskundesegmenterne, hvor vi har en stærk position i dag og fortsat ser store muligheder for vækst. Som vi beskriver i vores nye strategi, vil beslutningen om ikke længere at drive en privatkundeforretning i Norge give os mulighed for at styrke vores indsats i andre kundesegmenter og på andre markeder."

"Det omfatter investering i og udvikling af vores værditilbud til vores erhvervskunder og institutionelle kunder på alle vores nordiske markeder, herunder de norske, samt vores privatkunde-forretning i Danmark, Finland og Sverige."

Anbefalet til dig