Danske Bank udsender advarsel til adskillige kunder

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En særlig gruppe af kunder skal være ekstra opmærksomme.

Lige nu læser andre også

Danske Bank har nu udsendt en advarsel, der egentlig gælder alle kunder. En særlig aldersgruppe skal dog være særligt opmærksomme, lyder det.

“Pas på! Kriminelle bagmænd gør brug af en udspekuleret metode for at snyde især unge for flere tusind kroner, når de skal hjem fra en glad aften i byen, og antallet af tilfælde stiger”, skriver Danske Bank i en pressemeddelelse.

August og september er månederne, hvor mange unge mennesker starter på studie. Det medfører massevis af fester og ture i det danske natteliv.

Det betyder også, at der bliver et større behov for taxaer, da flere mennesker skal finde hjem sent på natten.

Desværre giver det gode arbejdsbetingelser for kriminelle, der får lettere ved at gøre et bestemt tricktyveri, som ifølge politiet og Danske Banks svindeljægere allerede er steget i år:

”Antallet af svindelsager omkring pirattaxaer er steget med 60 procent i år, og vi har set en stigning på 80  procent i det samlede tab forårsaget af den type svindel. I alt er der hos os anmeldt over 100 sager i Danmark”, lyder det fra lederen af bankens svindelbekæmpelse, Niels Halse, der har i sinde at advare unge om denne form for kriminalitet.

Der er nemlig en stor overrepræsentation blandt 20-30-årige blandt ofrene.

Sådan bliver du snydt

Den typiske fremgangsmåde er, at ofret tager en pirattaxa i løbet af natten – ofte påvirket af alkohol. 

Ofret får et tilbud om at blive kørt hjem billigt, men skal så måske betale ved at købe noget på en tankstation på vejen, hvor chaufføren så aflurer ofrets kode. 

I andre tilfælde bliver ofrets kort stjålet i bilen, eller der er installeret en falsk kortterminal i bilen, der kan aflæse koden, når den indtastes.

Fælles for alle situationerne er, at ofrene typisk vågner op dagen efter til en bankkonto, der enten er tømt eller reduceret væsentligt. 

Derfor lyder opfordringen også fra både politiet og Danske Bank, at man skal holde sig langt væk fra pirattaxaer.       

Gode forholdsregler

I stedet for at sætte sig ind i en pirattaxa er det en god ide at bruge offentlig transport, vente på en rigtig taxa eller måske aftale på forhånd at blive hentet af en ven eller et familiemedlem.

Hvis uheldet alligevel er ude, og du mistænker, at dit kort er blevet misbrugt, så spær kortet med det samme i din mobilbank – du kan gøre det døgnet rundt - og hvis der er aktivitet på din konto, du ikke kan genkende, så kan du i din netbank gøre indsigelse. 

Anbefalet til dig