Danske bilister advares: Pas på afgiftsstigning

Danskere bør tage sig i agt indtil videre. Foto: Shutterstock

Danskere som står overfor enten at skulle købe sig en ny bil eller skifte den nuværende ud bør tage forbehold for en eventuel afgiftsstigning, fortæller FDM.

Står du og skal til at købe eller lease en ny bil, gælder det om at læse det med småt, inden du skriver slutsedlen eller kontrakten under. Det er især aktuelt nu, hvor der kan være en afgiftsomlægning på vej. Det fortæller bilejernes organisation FDM i en pressemeddelelse. 

Ellers risikerer du i værste fald at stå med en bil, der kan være blevet mange tusind kroner dyrere, når du får nøglerne. Det er dog ikke kun i forbindelse med køb af ny bil, at du risikerer, at prisen ændrer sig, hvis afgiften stiger. Også ved privatleasing risikerer du at få en kedelig overraskelse.

Læs også

Ensom elefant har lidt 35 år i rædsels-zoo: Nu er der endelig nyt

Afgiftsomlægning på vej

Mange bilforhandlere bruger nemlig kontraktvilkår, der giver bilforhandleren mulighed for at regulere købsprisen, hvis registreringsafgiften ændrer sig. FDM vurderer, at det vilkår i almindelighed er urimeligt ved afgiftsstigning.

Det er ikke bare elbiler og plugin-hybrider, der fra nytår står til at tage et afgiftshop. Den såkaldte Eldrup-kommission fremlagde mandag middag sine anbefalinger til en større omlægning af bilafgifterne, der kan gøre nogle biler dyrere, men andre biler kan blive billigere.

Samtidig synes der at være politisk vilje til at ændre på registreringsafgiften for alle biler.

Læs også

Mange danskere rammes af ny skat

Husk dette gode råd

”En slutseddel er et juridisk bindende dokument. Har man ikke taget sine forbehold, kan det i værste fald blive dyrt, hvis afgiften, og dermed også bilens endelige pris, efterfølgende ændres. Det er nemlig ikke købstidspunktet, men hvornår en bil indregistreres, der er afgørende for, hvad afgiften er,” siger advokat i FDM, Abid Khan, og tilføjer:

”Derfor anbefaler vi, at man tager et forbehold i slutsedlen, så man som køber kan annullere handlen, hvis afgiften stiger mere, end man er villig til at betale for bilen. Er det ikke muligt, bør man overveje at vente, til der igen er klarhed over afgifterne.”

Læs også

Politiet advarer: Undsluppen kvælerslange sidst set ved dansk rasteplads

 

 

Læs også