Danske boligejere jubler: Så mange penge drejer det sig om

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Boligejerne har god grund til at juble.

Lige nu læser andre også

De danske boligejere har mere at juble over end det gode vejr. Det har nemlig set dagens lys, at priserne på huse og lejligheder er steget betydeligt.

April måned har budt på pengeregn over boligejerne, hvor huspriserne har oplevet det næststørste hop i tre år. Derudover er ejerlejligheder også steget markant.

Det viser beregninger, som Nordea har foretaget for Euroinvestor og B.T. på baggrund af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

En typisk ejer af en 80 kvadratmeter lejlighed har i løbet af den seneste måned kunne tilføje 38.000 kroner til sin friværdi. Set over det seneste år er det blevet til en stigning på hele 163.000 kroner.

Men det stopper ikke her.

Husejere har også grund til at smile bredt. Fra marts til april voksede friværdien på et gennemsnitligt 140 kvadratmeter stort hus med 29.000 kroner. Over et år er stigningen på 108.000 kroner.

Boligøkonom i Nordea, Lise Nytoft Bergmann, lægger ikke skjul på, at det er langt mere, end de fleste familier er i stand til at spare op i samme tidsrum:

"Det er langt mere, end de fleste familier er i stand til at spare op i samme tidsrum, og det har derfor være lukrativt at være boligejer det seneste år."

Derudover er det værd at bemærke, at udviklingen ikke er ensartet over hele landet.

I Københavns Kommune er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter steget med 119.000 kroner bare fra marts til april, og over det seneste år med næsten 700.000 kroner.

I kontrast dertil står Vestjylland, hvor Struer Kommune oplever faldende huspriser. Her har et tilsvarende hus tabt 72.000 kroner i værdi på en måned, og set over et år er det blevet 145.000 kroner mindre værd.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig