Danske fjernvarmeselskaber har snydt for flere millioner - nu skal pengene retur til forbrugerne

Af: Mie M.B

|

16/01/2024

Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Et tab på 44,6 millioner kroner er indregnet i varmeprisen. Dette skal tilbagebetales, mener Forsyningstilsynet

Mest læste i dag

Forsyningstilsynet har truffet en endelig afgørelse, der forbyder seks jyske forbrugerejede fjernvarmeselskaber at inkludere milliontab fra spekulation i forbrugernes varmepriser. Samtidig pålægger afgørelsen dem at tilbagebetale et millionbeløb til forbrugerne. Det skriver Avisen Danmark.

Dette kommer efter, at fjernvarmeselskaberne led tab på i alt 44,6 millioner kroner som følge af konkursen hos Dansk Kraftvarme Kapacitet (DKVK). Selskaberne, herunder Oksbøl Varmeværk, Sdr. Herreds Kraftvarmeværker, Snedsted Varmeværk, Hirtshals Fjernvarme, Vildbjerg Varmeværk og Veddum-Skelund-Visborg Kraftvarmeværk, havde inkluderet en del af dette tab i varmepriserne, hvilket nu skal refunderes til forbrugerne ifølge Forsyningstilsynets afgørelse.

Forsyningstilsynets afgørelse cementerer den foreløbige afgørelse fra september og har potentiale til at skabe betydelige konsekvenser for fjernvarmebranchen. Uvisheden om, hvordan de tabte penge skal indhentes, skaber bekymring. Da fjernvarmeselskaberne er forbrugerejede, og alt, hvad de har tjent, er gået til forbrugerne, rejser dette spørgsmål om finansiering og egenkapital. Der er endnu ingen klarhed over, hvordan fjernvarmeselskaberne vil adressere denne økonomiske udfordring. 

Forsyningstilsynet har også påpeget, at afgørelsen ikke tager stilling til værkernes deltagelse som andelshavere i DKVK.

Anbefalet til dig