Danske flag skal fjernes fra udenlandsk honning: Dannebrog misbruges til falsk reklame

23/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Fremover skal Dannebrog kun pryde mærkaterne for honning, der er produceret i kongeriget. Foto: Shutterstock
Efter nytår skal det være slut med at udenlandske producenter bruger Dannebrog til at sælge honning, som ikke stammer fra Danmark.

Mest læste i dag

Fødevareminister Mogens Jensen mener ikke, at det kan være rigtigt, at honning - som kommer fra udlandet - sælges i indpakning, der er beklædt med det rødhvide flag eller tekst, der beskriver honningen som “dansk produceret”. Det oplyser Ritzau. 

Derfor har ministeren nu bedt Fødevarestyrelsen om at ændre den vejledning, der styrer reglerne for, hvordan man sætter mærker på honning-glas. 

Lovgivning giver i dag producenterne alt for brede rammer, og det skal være slut med at sælge honning som dansk blot fordi, det er hældt på glas inden for landets grænser. 

“Det skal være slut med at hælde honning fra andre lande på glas i Danmark og så klistre dannebrogsflag på og mærke det som dansk produceret. Det er vildledning af forbrugerne,” siger Mogens Jensen til nyhedsbureauet Ritzau.

Næste skridt for ministeren er at tage fat på EUs regler på området, som står til at skulle vurderes næste år. Samtidig har Mogens Jensen bedt Fødevarestyrelsen om at undersøge, hvorvidt de kan finde andre produkter, som uretmæssigt smykker sig med det rødhvide 

Ønsker bedre straffe

Selv med strammere regler kan det ikke afvises, at nogle producenter stadigvæk vil snyde sig til at bruge Dannebrog i deres markedsføring. Derfor ønsker ministeren også, at dette i fremtiden vil kunne straffe, så det ikke gentager sig. 

“Den kan være forskellig. Det vil bero på en konkret vurdering, men det kan blandt andet være en bøde” siger ministeren.

Anbefalet til dig