Danske køreskoleelever får helt nyt prøvesystem: Nu bliver denne eksamen ændret

Af: Mie M.B

|

19/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forsøg med den nye prøveform har allerede vist sig at være en stor succes i testbyer

Lige nu læser andre også

Nu kan danske elever forberede sig på en køreprøve i en helt ny digital form. De første 200 elever har allerede taget den digitale teoriprøve, og nu er det planen, at prøveformen skal udbredes til hele landet. Det skriver TV 2.

Fremover skal elever ikke længere bruge kuglepen og storskærm for at tage teoriprøven til kørekort. I stedet vil prøven blive afholdt digitalt ved hjælp af en touchskærm og headset på 15 prøvesteder under Færdselsstyrelsen. Transportminister Thomas Danielsen (V) ser store fordele ved den nye prøveform, da den giver eleverne mulighed for at gennemføre prøven i deres eget tempo og gå frem og tilbage mellem spørgsmålene.

De første 200 elever har allerede taget den digitale teoriprøve siden 30. januar, og prøvestederne i Kolding og Esbjerg er klar til at tilbyde den nye prøveform. Planen er at udrulle den digitale prøve til alle 50 prøvesteder i landet, hvor den vil teste elever i vigepligter, blinde vinkler og vejforløb.

Teoriprøven består af 25 spørgsmål, og det er ikke tilladt at bruge hjælpemidler som telefon under prøven. Ministeren forsikrer desuden, at systemet er bygget, så det ikke er muligt at snyde ved at få hjælp fra internettet.

Den nye digitale prøve er baseret på erfaringer fra Holland, og ministeren forventer, at den vil forbedre beståelsesprocenten, da eleverne har mulighed for at gå tilbage og svare på ubesvarede spørgsmål. Digital teoriprøve tilbydes på dansk eller engelsk og vil senere også blive tilgængelig på grønlandsk, færøsk og tysk.

Anbefalet til dig