Danske pensionsindbetalinger slår rekord

Af: Kasper Rud

|

07/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vild rekord i Danmark for danske pensionsindbetalinger

Lige nu læser andre også

Rekordmange danskere indbetaler ekstra til pension

Danskere viser en stigende interesse for deres pensionsopsparing, og dette år har slået alle rekorder, ifølge Sampension.

Tal fra pensionsselskabet afslører, at i de første seks måneder af året har cirka 10.600 kunder frivilligt indbetalt ekstra til deres pensionsopsparing, hvilket er en stigning på 10,3 procent i forhold til samme periode sidste år.

Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension, udtaler: "Flere kan se, at der er nogle bedre muligheder for at sikre den levestandard, som man ønsker at have i pensionstilværelsen, ved at spare mere op. Og så handler det også om, at mange drømmer om selv at kunne vælge, hvornår det rigtige pensionstidspunkt skal være."

Det skriver Ekstra Bladet.

En markant udvikling ses især blandt unge under 35 år, hvor antallet af dem, der har indbetalt ekstra til pensionen, er steget med 13,4 procent i første halvår af 2024 sammenlignet med samme periode sidste år. Lindkvist bemærker, at de ekstra indbetalinger kan akkumulere betydeligt over tid. Over tid kan det blive til rigtig mange penge, hvis man hver måned lægger et passende beløb til side.

Denne tendens til ekstra indbetalinger er en del af en bredere stigning over de seneste fem år, hvor antallet af kunder, der indbetaler ekstra, er steget med 41,6 procent.

Sampension ser denne udvikling som en positiv trend, der kan sikre en bedre økonomisk fremtid for mange danskere.

Lindkvist understreger betydningen af at starte tidligt med pensionsopsparing: "Nogle har en rigtig god og fornuftig opsparing, og det er også typisk noget, der hænger sammen med, hvor tidligt man starter med at indbetale. For typisk er det sådan, at jo senere man starter, jo mere skal der til for at nå godt i mål."

Kønsforskelle i pensionsopsparing er også en vigtig faktor at overveje.

Ifølge Danmarks Statistik har kvinder i gennemsnit 25 procent mindre på deres pensionsopsparing end mænd.

Det er primært på grund af forskelle i indkomst.

Lindkvist opfordrer særligt kvinder til at være opmærksomme på deres pensionsopsparing for at sikre en stabil økonomisk fremtid.

Med denne rekordstigning i ekstra pensionsindbetalinger viser danskerne en øget bevidsthed og ansvarlighed over for deres fremtidige økonomiske sikkerhed, hvilket kan bane vejen for en mere tryg pensionstilværelse.

Anbefalet til dig