Danske problemer før OL

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det ser skidt ud, mener danske analytikere.

Mest læste i dag

Til næste år skal det olympiske flag hejses endnu engang. De danske atleter skal til OL i Paris, hvor konkurrenter fra hele verden skal knokle for en olympisk medalje om halsen.

I Danmark har vi de sidste mange år haft erfaring med høje rangeringer og endda diverse top-tre positioneringer. Men vores held og hårde arbejde står desværre til at vende.

Det skriver Ekstra Bladet.

Idrættens Analyseintitut (Idan) har nemlig gennemgået resultaterne af de danske atleter til de seneste sommer-OL, og det ser ud til at de høje placeringer står til at forsvinde.

Analysen er baseret på resultater ved diverse verdensmesterskaber og placeringer på verdensranglister fra det seneste år. Her viser tallene at de imponerende placeringer er dalene.

I 2021 havde Danmark hele 30 atleter rangeret i top-otte på verdensranglisten. Året efter var tallet faldet til 19.

“Det er betydeligt lavere end det præstationsniveau, vi har været vant til i de seneste 10-15 år. Faktisk skal vi helt tilbage til 2010 for at finde et niveau, der matcher” skriver analyseinstituttet.

De sportsgrene der især er dalet i topkvalitet, er roning, badminton og sejlsport.

“Derfor er nedgangen bekymrende i forhold til Danmarks chancer for medaljer og andre topplaceringer ved OL i Paris 2024. Det virker, som om det bliver vanskeligt for dansk elitesport at fastholde det høje niveau, som dansk eliteidræt har været på siden OL i London i 2012” uddyber Idan.

Ved de Olympiske Lege i Tokyo gik der 11 medaljer til de danske atleter - til OL i Rio de Janeiro i 2016 var medaljetallet 15 styks.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig