Danske unge føler sig snydt: Nu er de snublende tæt på målet

20/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Tusindvis af unge fra hele landet støtter op.

Mest læste i dag

Meget lidt har været, som det plejer, siden coronavirussen gjorde sig indtog i landet.    Borgere har arbejdet hjemmefra, butikker har holdt lukket og skolebørnene har været sendt hjem. Det er dog ikke kun de yngste elever, der er blevet undervist virtuelt istedet for i klasseværelset. Det har ramt de fleste elever i uddannelses-systemet i løbet af sidste år og i år.    Det er en gruppe gymnasieelever utilfredse med. De mener nemlig, at den megen virtuelle undervisning har sænket niveauet i de fag, som de er blevet undervist i. Det har fået dem til at stille et forslag på hjemmesiden Borgerforslag.dk. Og det skulle vise sig, at de ikke er alene med deres bekymring over de kommende eksaminer. 

Svært for mange

Borgerforslag er en side, hvor alle danskere kan stille et forslag. Hvis 50.000 personer med stemmeret til folketingsvalg støtter forslaget, kan det blive fremsat i Folketinget. 

De unge gymnasieelever fremsatte deres borgerforslag 4. januar og nu er de allerede tæt på den magiske grænse. I skrivende stund har 49.510 andre borgere støttet forslaget. 

I begrundelsen for det opstillede forslag skriver personerne bag. 

"Det burde ikke være muligt for gymnasieelever at komme til eksamen i C- og B fag, da meget af pensum er gennemgået virtuelt, hvilket har sænket niveauet på vigtige områder samt hæmmet elevernes motivation og faglige niveau."   "3.g'erne i år skal have samme vilkår som 3.g'erne sidste år, da årgang 20/21 har modtaget mere virtuelt undervisning end årgang 19/20. Forberedelsen til at vælge SRP emne foregår også virtuelt, hvilket går ud over det faglige niveau og gør processen ekstra svær for mange."
 

Anbefalet til dig