Dansker sætter vild verdensrekord

14/3/23 18:35

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Han slog fredag verdensrekorden i Pi-disciplinen 'Everest'

Hukommelsen fejler intet for Lars Christiansens vedkommende. Det gør den i hvert fald ikke, når det kommer til at skulle huske decimalerne af tallet pi.

46-årige Lars Christiansen fra København har nemlig fredag sat verdensrekord i pi-disciplinen 'Everest'. Pi-disciplinen fandt sted i forbindelse med Pi Championships i Emden, Tyskland.

Pi-disciplinen udspiller sig ved, at de første 10000 decimaler af den matematiske faktor Pi inddelt i talgrupper á 5 tal

Herefter bliver en af disse læst vilkårligt op af en censor. Opgaven består altså af at benævne den forrige gruppe og efterfølgende gruppe uden fejl - og det 50 gange i træk.

Man ved ikke på forhånd, hvor disse tal i de første 10000 tal befinder sig og heraf udfordringen.

Disciplinen blev første gang afholdt i 1994, hvor engelske Philip Bond lagde ud med en tid på 54 minutter.

Pressemeddelelsen, som hukommelsestræning.dk har udsendt, bekræfter, at Lars Christiansen smadrede den fire år gamle rekord fra den hukommelsesmesteren Martin Nilsson.

Den vanvittige rekord lyder på 13 minutter og 38 sekunder.

"Jeg har de sidste år haft et godt øje for Everest disciplinen og derfor arbejdet ret intensivt på det her siden 2019, hvor jeg første gang stillede op i Everest. At jeg nu har fået verdensrekorden, er min største succes som hukommelsesatlet. Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes," udtaler den nye verdensmester i pressemeddelelsen.

"Og Martin har i øvrigt allerede skrevet og ønsket mig tillykke. Han tog det nu meget pænt og er glad på mine vegne."

Københavnere hiver med sit flotte resultat altså trofæet med hjem til Danmark.

Lars Christiansen deltager i flere forskellige hukommelseskonkurrencer i hele Europa og Asien og er desuden dobbelt verdensmester.

Han har dystet siden 2014.