Danskere er blevet opkrævet for mange penge: Sådan får du dem retur

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Det er muligt at få de penge tilbage, som man er blevet opkrævet for meget i løbet af de seneste måneder.

Lige nu læser andre også

I løbet af de seneste måneder, er der mange tusinde danskere, der er blevet opkrævet for mange penge. 

Det er sket i forbindelse med deres transport over Storebælt, hvor en ny motor i betalingssystemet har haft svært ved at identificere de forskellige køretøjer.

Kører man over broen ved en af betalingsstanderne for bilister med Brobizz eller nummerplade-betaling, så registrere systemet selv hvilken bil man kører over i.

Den nye motor har dog problemer med at identificere bilerne, og det betyder, at mange bilister i mindre biler er blevet opkrævet for mange penge.

Systemet har ganske enkelt ment, at deres bil var større end tilfældet var, og derfor kostede det dem flere penge at krydse broen.

Kan koste mange penge

Det er ikke kun en fejl, der har ramt en enkelt dansker eller to, faktisk er det gået ud over mange tusinde. Det præcise tal vides endnu ikke, men ifølge Palle Nygaard, der er driftsleder for betalingsanlægget, så er der tale om et par promille ud af de 35.000 biler, der dagligt krydser broen.

En af de bilister er Jannie Mann, der er kørt over broen fire gange i december, og alle gangene er hun blevet trukket for mange penge.

Det kostede hende 372 kroner for meget, som hun nu har fået tilbage fra Sund & Bælt.

Har du kørt over Storebælt i løbet af de seneste par måneder, så bør du lige tjekke en ekstra gang, om du er blevet opkrævet det rette beløb.

Det forventes først, at fejlen bliver rettet i løbet af det første kvartal, så skal du over broen i den nærmeste fremtid, så vær opmærksom.

Har du betalt for meget for at krydse Storebælt, så skal du henvende dig til Sund & Bælt, for at få dine penge retur.

 

Anbefalet til dig