Danskere i oprør over TV 2: Det er helt latterligt

25/11/22 15:15

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Internettet er i oprør over TV 2.

I sidste øjeblik har TV 2 som bekendt valgt at fjerne "Alletiders julemand" fra sendefladen, da den - set med nutidens øjne - er stødende.

Dét har nu medført et internet i oprør. Det er nemlig langt fra alle, der deler den holdningen om at den er stødende.

Debatten omfatter blandt andre komiker Brian Mørk, som i et tweet har forholdt sig til beslutningen om at droppe julekalenderen.

"Nogle børn i serien er malet brune i ansigtet, fordi de er klædt ud som flødeboller. Ikke afrikanere, men flødeboller. Og i 2014 var der en person, der klagede. ÉN person. I 2014. Men de danske medier ligger ikke under for wokefrygt. Overhovedet. På ingen tænkelig måde," skriver han i tweetet.

En af stemmerne i debatten er komiker Brian Mørk. I et opslag på Twitter forholder han sig til tv-stationens beslutning.

En anden stemme i debatten er kulturordfører for Dansk Folkeparti, Nick Zimmerman, som i en pressemeddelelse, der er sendt til Ekstra Bladet, kalder beslutningen for "vanvid".

"Det er helt skørt, at TV 2 fjerner en folkekær julekalender, fordi man har fundet nogle børn, der er malet sorte i ansigterne, og at ordet neger vist nok indgår en enkelt gang i et af afsnittene," skriver han og fortsætter:

"Helt ærligt, Pyrus racistisk? Det er jo helt latterligt."

Det var over for netmediet juleweb.dk, at TV 2's konstituerede fiktionschef Mette Nelund forklarede, hvorfor man valgte at droppe julekalenderen.

"Alletiders Julemand’ har vi netop genset med et fornyet blik. I vores gennemsyn mener vi, at ‘Alletiders Julemand’ indeholder elementer, som har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås for især børn, som ikke kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst. Beslutningen er truffet på baggrund af en længerevarende periode med grundige overvejelser og drøftelser."

TV 2 har ikke kun fjernet den fra dette års sendeflade, men derimod også fjernet den fra TV 2 Play.

Mette Nelund kommer ikke nærmere, hvilke episoder, der er årsagen til, at man nu har valgt at fjerne julekalenderen.

Julekalenderen indeholder dog flere scener, hvor der er tale om "black face".