Danskere jubler over nye regler: Kan give 3.400 skattefri kroner ekstra om året

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gruppe danskere kan se frem til at få flere penge mellem hænderne.

Lige nu læser andre også

Flere danskere har god grund til at juble.

Der findes ikke noget som flere penge mellem hænderne for danskerne, når nye regler træder i kraft.

Er man en af dem, som omfattes af de nye regler, så er der også god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

En ny lovændring betyder nemlig at en række danskere kan se frem til at få op mod 3.400 kroner ekstra om året.

Det skriver B.T.

Boligstøtte og pension

Det drejer sig nemlig om de danskere, der modtager boligstøtte, men som samtidig indbetaler pension på en aldersopsparing. 

Førhen kunne man risikere at få sat ydelser som boligstøtte ned, hvis man indbetalte til en aldersopsparing, og årsagen er, at man ikke får fradrag for indbetalingerne, og derfor tæller de med i indkomsten, når de sociale ydelser beregnes.

Men alt dét hører nu til fortiden.

"Det er rigtig positivt, at man gerne vil gøre det mere attraktivt at spare op til pension, så flere af os kan opretholde samme levestandard gennem hele pensionisttilværelsen", udtaler Mads Moberg Reumert, der er cheføkonom i Danica Pension, til B.T.

I indeværende år kan man maksimalt indsætte 9.100 kroner i sin aldersopsparing - men dette er særligt attraktivt, fordi afkastet blot beskattes med 15,3 procent årligt.

Jublen stopper dog ikke her.

Drejer sig om mange penge

For udbetalingerne bliver ikke modregnet i folkepensionen, som er tilfældet med de øvrige pensionsformer livrente og ratepension.

Derfor, indbetaler man højst mulige beløb i indeværende, vil de nye regler medføre et fradrag på mere end 15.000 kroner i indkomstgrundlaget for boligstøtten, viser Danicas beregninger, ifølge B.T.

Det betyder, at dem der modtager boligsikring kan modtage op mod 2.700 kroner efter om året. Modtager man i stedet boligydelse, kan man få op mod 3.400 kroner mere om året.

For begge eksempler gælder det, at pengene er ekstra indkomst efter skat.

Anbefalet til dig