Danskerne er enige: Prins Joachim skal IKKE have det

13/1/23 09:33

Ida Hansson

Foto: David Niviere/kongehuset.dk
Dommen er klar. Prins Joachim skal IKKE have apanage, når han starter sit nye job.

Det har på ingen måde været et nemt efterår for vores kongehus. Der har været mange skriverier om især prins Joachim, prinsesse Marie og deres fælles børn samt Nikolai og Felix. 

I september 2022 kom Kongehuset og hendes majestæt dronning Margrethe nemlig med lidt af en bombe. Danmarks øverste regent havde taget beslutningen, at prins Joachims børn alle vil miste sine titler som prinser og prinsesser når 2022 blev til 2023.

Beslutningen gjorde ondt på prins Joachim og familien.

Men nu kommer der en klar besked fra danskerne til prins Joachim. Han har nemlig fået nyt job, og skal fra sommeren 2023 ikke længere arbejde som forsvarsattaché i Paris.

I stedet for skal han arbejde i Washington DC. Det er farede B.T sidste år.

Men hvad sker der så med apanagen, når familien rykker 'over there'? Skal den med? Skal den ikke? Hvad skal der ske?

Ifølge danskerne er meddelelsen klar. Det viser en undersøgelse analyseinstituttet YouGov har lavet for B.T.

Prins Joacim skal IKKE have apanage.

Det er Folketinget der skal beslutte, om prins Joachim fortsat skal have 3,8 millioner skattefrie korner med til Washington DC.

Men hvis det nu var danskerne, der skulle tage den beslutning. Ja, så ville meddelelsen være klar. Hele 67% af danskerne var nemlig helt eller delvist enige i, at prins Joachim skal have frataget sin apanage, når han skal arbejde i det private erhvervsliv.

Om prins Joachim skal starte nyt job i USA i løbet af det nye år, er endnu ikke bekræftet af Kongehuset, men bygger på erfaringer fra B.T.