Danskerne er ikke i tvivl: Tror på sejr til Ukraine

10/5/22 07:21

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
I aften løber første semifinale af Eurovision af stablen, og danskerne er ikke i tvivl. Ukraine vinder det hele.

I aften skydes den første semifinale i dette års Eurovision i gang i italienske Torino. Det er et historisk megaevent, som trækker hundreder af millioner af seere verden over, og hvor Danmark har stolte traditioner. Det ligner dog ikke, at Danmark skal nå langt i år. Det ser Ukraine til gengæld ud til at gøre.

”Ukraine er vores favoritter til at tage den samlede sejr. Ukraines historie i Eurovision er ganske imponerende – i de knap 20 år, de har været med, har de vundet to gange, og har derudover fem andenpladser og to tredjepladser, så de har meget ofte været blandt favoritterne," siger oddssætter hos Danske Spil Peter Emmike Rasmussen og fortsætter:

"Det er de også i år, og det er faktisk både hos os eksperter og hos dem, der har spillet på konkurrencen, at troen på ukrainerne er stor."

Det land, som Danske Spils kunder har spillet mest på som vinder af konkurrencen, er altså Ukraine og bandet Kalush Ochestra.

55% af alle indskud på en vinder er sat på Ukraine. Som modsætning dertil er danskernes indskud på, om Danmark kommer med i finalen, lige nu 40% på Ja og 60% på Nej. Så ikke så opløftende nyheder til det danske indslag Reddi. Det oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

Samlet, dansk sejr giver odds 250,00
Tiltroen rundt om i Europa på, at danske Reddi vinder, er desværre heller ikke ret stor, og det er immervæk hele Europa, der skal tildele point til Danmark.

Derfor er oddset på, at Danmark snupper Eurovision-titlen i år, også hele 250,00. Det svarer til 0,4% chance for en dansk sejr.

Chancen for, at danskerne synger sig i finalen, vurderer Danske spil til ca. 20% - Danmark giver odds 4,20 på at komme videre fra semifinalen, mens der er odds 1,20 på, at vi ikke gør.

Den første semifinale i Eurovision går i gang tirsdag kl. 21.00 og finalen afholdes lørdag d. 14. maj. Begge shows kan ses på DR1 eller DRTV.