Danskerne er presset på benzinpriserne: Her er virksomhederne der tjener milliarder på prisstigningerne

01/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
For nogle virksomheder er de stigende priser gode nyheder.

Mest læste i dag

De to olie- og gasvirksomheder ExxonMobil og Chevron har formået at lukrere på de stigende energipriser. De har nemlig begge meldt ud om rekordstore overskud.

Dette skyldes særligt de rekordhøje benzinpriser i det seneste kvartal, skriver CNN.

Exxon har meldt ud, at deres fortjeneste i andet kvartal lød på hele 17,6 milliarder dollars, hvilket er svarende til ca. 128 milliarder kroner.

Det er næsten det dobbelte af, hvad Exxon tjente i sit ellers profitable første kvartal, hvor olie- og gaspriserne begyndte at stige, efter Rusland gik ind i Ukraine.

Det er dog ikke blot Exxon, der tjener enormt mange penge i denne periode. Det samme er gældende for Chevron, der præsterede en fortjeneste på 11,4 milliarder dollars, hvilket svarer til ca. 82,9 milliarder kroner.

For Exxon er der tale om en fremgang på 273 procent i forhold til samme periode i året før. Chevron har forøget deres fortjeneste med intet mindre end 247 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det betyder, at de to olie- og gasvirksomheder har tjent enorme mængder penge i løbet af det 92 dage lange kvartal.

Mere konkret kunne ExxonMobil bryste sig af en nettoindkomst på intet mindre end ca. 1,4 milliarder kroner pr. døgn, mens det for Chevon var en nettoindkomst på lidt over 900 millioner kroner pr. døgn.

Det vil sige, at i løbet af de få minutter, du bruger på at fylde tanken i din bil, når de to olie- og gasgiganter at tjene millioner af kroner.

Og selvom det i forvejen er dyrt at fylde tanken i bilen og fyre med gas, er der faktisk udsigt til, at det bliver endnu dyrere, når vi går ind i vinterperioden.

Anbefalet til dig