Danskerne går amok: De er revet væk

21/3/22 09:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Danskerne er gået helt amok.

Der er skruet op for volumen af charterrejser hos Danmarks største rejsearrangør her efter pandemien. Det gælder især i påskeferien, hvor man har øget antal af pladser med 25 procent sammenlignet med 2019. Det oplyser Spies Rejser i en pressemeddelelse. Alligevel har man allerede så godt som udsolgt på samtlige charterafgange, hvilke ifølge kommunikationschef Sofie Folden Lund især skyldes tre ting:

”Først og fremmest ser vi en kæmpe opsparet rejselyst blandt danskerne, som nu kan forløses. Derudover har selve charterrejseformen med den tryghed, sikkerhed og vejledning, der ligger i konceptet fået en opblomstring. Og det tredje, vi lige nu oplever er, at på trods af den alvorlige situation i Ukraine, så insisterer danskerne på at fortsætte med at rejse ud i verden og tillade sig selv gode oplevelser.”

Danskerne rejser igen til storbyerne på ferie

Siden nytår har der været godt gang i charterrejserne til sol og strand, hvorimod det var mere trægt med storbyrejserne. Men nu ser det ud til at vende. Hos Spies har man set en stigning i bookinger af storbyferier på 15 procent – og i påskeferien har man endda solgt flere rejser til Rom, Paris og Dubai, end man gjorde året inden Corona. Også kombinationen af opsparet rejselyst og tendensen til at vælge pakkerejseformen er ifølge Sofie Folden Lund grunden til, at et klassisk charterbureau som Spies også oplever øget salg i storbykategorien.

Glæde over udsigten til yderligere bortfald af indrejsekrav

Meldingen om, at flere lande begynder at fjerne indrejsekrav får smilet frem hos Spies Rejser, der de seneste par år har brugt tusindvis af timer på at hjælpe danskerne med at finde og udfylde indrejseformularer og sætte sig ind i lokale testkrav verden over.

”Vores gæster har ikke ladet sig skræmme nævneværdigt af testkrav og indrejseformularer. Men lidt bøvlet har det da været. Og der er ingen tvivl om, at både vi og vores gæster ser frem til igen at rejse uden at bekymre sig om indrejsekrav”, siger Sofie Folden Lund, som også håber, at man snart kan vinke farvel til indrejsekrav til selskabets største feriedestination, Spanien.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Top-10 over de mest bookede ferierejsemål i påsken hos

  1. Gran Canaria
  2. Mallorca
  3. Tenerife
  4. Cypern
  5. Rom
  6. Paris
  7. Dubai
  8. London
  9. Madeira
  10. Barcelona