Danskerne har vinket farvel til Store Bededag: Ny fridag kan være på vej til disse danskere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny fridag kan være på vej.

Lige nu læser andre også

Det gik ikke ubemærket hen, da regeringen besluttede sig for at afskaffe Store Bededag, og en stor del af den danske befolkning var alt andet end tilfredse med at miste helligdagen.

Dog kan det være, at en ny fridag er på vej til en række danskere, som dermed kan ane en 'erstatning' for helligdagen ude i horisonten.

De københavnske skolebørn kan se frem til en ny fridag, hvis det står til den konservative børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager. Borgmesteren foreslår, at skolerne i fremtiden giver børnene fri på den kommende konges fødselsdag d. 26. maj.

Det skriver Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen i en pressemeddelelse.

Den konservative børne- og ungdomsborgmester i København Jakob Næsager foreslår at indføre en ny fast tilbagevendende fridag for byens skolebørn. Fridagen skal afholdes d. 26. maj på den kommende konges fødselsdag.

”Et tronskifte er en stor ting, som heldigvis forekommer meget sjældent. Jeg synes, at vi i fremtiden skal markere, at vi nu har fået en konge som regent ved at give skolebørnene fri på hans fødselsdage – den 26. maj.”

Det vil ikke koste eleverne vigtige undervisningstimer at inddrage dagen som fridag, da der med afskaffelsen af Store Bededag allerede nu skal findes en ny dag i skolernes kalender, som kan agere fridag for børnene. Antallet af skoledage skal nemlig fortsat holde sig på 200 dage om året.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig