Danskerne holder sig helst for sig selv: Kan have konsekvenser

Af: Ida Hansson

|

22/02/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Vi danskere vil helst være selv.

Lige nu læser andre også

Danskere kan godt lide at have boligen for os selv. Det må være konklusionen, når man gransker en nylig opgørelse over danske husstande foretaget af Danmarks Statistik. Kun 27 pct. af landets husstande bebos af tre eller flere personer.

Hvis man åbnede dørene til alle danske hjem, ville man kun i knap hver tredje tilfælde hilse på en husstand bestående af tre eller flere personer. Det viser en nylig opgørelse fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret. Det oplyser Nybolig i en pressemesselelse.

Ifølge opgørelsen er der knap 2,8 mio. husstande i Danmark. Heraf er 1.107.109 husstande beboet af en person, 929.014 husstande beboet af to personer, mens 752.168 husstande bebos af tre eller flere personer. Det svarer til, at 40 pct. af danske husstande bebos af enlige, 33 pct. består af par, venner eller søskende mens altså kun 27 pct. består af tre eller flere personer.

"Modsat kulturen i eksempelvis flere sydeuropæiske lande, føler vi i Norden – og nok især i Danmark – en luksus ved at have boligen for os selv eller med vores partner, uden at skulle dele den med for mange. Samtidig muliggør det danske boligmarked og vores høje velstandsniveau, at mange enlige har økonomien til at bo for sig selv," siger Peter J. Mattsen, adm. direktør i Nybolig.

Dette forhold bør medtænkes i projekteringen af nye boliger, da det kan påvirke lejlighedsmarkedet i landets større byer, påpeger mæglerdirektøren.

"Det forhold, at så mange danskere ønsker at bo alene eller med en partner, vil unægteligt lægge et ekstra pres på efterspørgslen efter mindre lejligheder de kommende år. Det er faktisk en udvikling, vi allerede mærker, når vi spørger mæglerne ude i vores forretninger," siger Peter J. Mattsen.

Det er især singler og studerende, der fylder i statikken over husstande bestående af en person.

 

Anbefalet til dig