Danskerne opfordres: Bank på hos din nabo

18/4/20 14:56

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Danskerne opfordres til at banke på deres nabos dør, hvis de hører noget voldsomt.

Det kan være meget ensomt i disse coronatider, hvor man opfordres til at blive hjemme og holde afstand til andre. Det er dog ikke derfor, at danskerne lige nu blevet opfordret til at banke på hos naboen.

Det skyldes i stedet, at voldsramte kvinder er særligt ramt i denne periode, da de er lukket inde med en person, som udsætter dem for vold. Ifølge eksperter gør corona-krisen situationen ekstra farlig,

“Det er ikke fordi, at centrene rundt om i Danmark står gabende tomme, men vi oplever, at selvom politiet og vores telefonlinjer vidner om mange alvorlige situationer derude, så har kvinderne svært ved at nå til at flygte,” fortæller Lisbeth Jessen, der er direktør for krisecentret Danner.

Det er også hende, der opfordrer til, at man banker på hos naboen, hvis man har den mindste mistanke om, at der skulle være vold i hjemmet.

“Det kan sagtens være i kvindens netværk, men det kan også være dem, jeg ville kalde 'bystanders'. Altså for eksempel, hvis man bor i en opgang, hvor man hører en masse larm, og man tror en kvinde bliver udsat for vold, fortæller hun til B.T og fortsætter:

“Så kan man eventuelt banke på og høre, om man skal hjælpe hende, hvis der er mulighed for det. Eller tage kontakt til hende på andre måder,” lyder det fra direktøren.

Hvis man er utryg ved at banke på, så opfordres man i stedet til at kontakte politiet. Ifølge direktøren så er de i meget tæt samarbejde med det danske politi, så hvis man tror, at der sker noget alvorligt, så bør man ringe til politiet med det samme.