Danskerne raser: Kræver strengere straf

01/11/20 13:29

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Tusindvis af danskere er rasende, og kræver, at der indføres strengere straf.

Det kan få tragiske konsekvenser, når en vanvidsbilist sætter sig bag rattet. Det er tydeligt at se på Peter Bangs Vej på Frederiksberg, hvor blomster og breve fylder i bybilledet.

I onsdags skete det igen. En kun femårige pige blev påkørt af en bilist. Hun blev dræbt på fortovet, hvor hun gik med sin mor.

Sidste år gik det ud over en 35-årig politimand, der blev påkørt af en bil med 117 kilometer i timen på Langebro i København. Han mistede livet, og tilbage stod han gravide kone med deres barn.

Politimanden efterlod sig også en gruppe venner, der i august besluttede at oprette et borgerforslag, der fik navnet 'Strengere straf til vanvidsbilister som dræber'.

En af hans venner, Jonas Lambæk Thestrup, fortæller til TV2 Lorry, at det var et initiativ, der så dagens lys, fordi han var forarget over, hvor milde straffe sådanne sager typisk giver.

"Jeg synes, det handler om det signal, vi sender til de pårørende og efterladte. Det er jo faktisk relativt milde domme, der bliver givet for dødskørsel, specielt hvis man holder det op imod andet, som for eksempel økonomiske lovovertrædelser," udtaler han til TV2 Lorry.

Efter den tragiske dødsulykke på Frederiksberg har forslaget fået ny opbakning. I løbet af ugens løb har den fået omtrent 1.000 nye underskrifter om dagen, hvorfor den er tæt på at runde 22.000 underskrifter.

Den 21-årige fører af bilen på Peter Bangs Vej blev i fredags fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Politiet mener desuden, at han var i enten bevidstheds- eller narkopåvirket tilstand.

Den 21-årige mand har erkendt, at det var ham, der var fører af bilen, men ifølge hans forsvarer kalder han det for et uheld. Bilisten har derfor nægtet sig skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.