Danskerne raser over Arla-ændringer - og det er ikke prisen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Arla er blevet bombarderet med vrede kommentarer. Er du blandt de utilfredse?

Lige nu læser andre også

"Arla, hvorfor overhovedet sætte det på? For gigtfingre er det nærmest umuligt at åbne første gang. Bruger tænder til at dreje låget, eller jeg skærer den fri med kniv" lyder det fra en Facebook-bruger i kommentarfeltet.

"De er mega irriterende, de låg. Man kan kun skrue dem på i en bestemt position. Så jeg rykkede det løs. I min optik burde man fjerne dem helt. Det må da hjælpe mere på miljøet."

"Jeg elsker de nye låg. Har så mange gange smidt proppen væk til mælken. Nu er jeg fri for det problem. Please fjern ikke lågene, for jeg køber aldrig mælk uden skruelåg. Hader mælk som smager af ‘køleskab’."

I en kommentarbølge med mere end 800 kommentarer på Arlas Facebook-side er det tydeligt, at de nye skruelåg ikke falder i alles smag.

Flere forbrugere har udtrykt deres frustration over besværligheder med at åbne mælkekartonerne. En forbruger fortæller, at det nye låg er næsten umuligt at åbne og endda kræver brug af tænder eller en kniv. En anden klager over, at de kun kan skrues på i en bestemt position og foretrækker at fjerne dem helt af hensyn til miljøet.

EU-direktiv som årsag til de nye låg

Arla og andre drikkevareproducenter har indført de fastgjorte låg som en reaktion på et nyt EU-direktiv, der kræver, at producenter fastgør plastiklåg til deres beholdere.

Direktivet, der træder i kraft i juli 2024, har til formål at reducere mængden af plastik, der ender i naturen. Det betyder, at de nye skruelåg allerede findes på produkter som sodavandsflasker, saftevandskartoner og nu også mælkekartoner.

Selvom intentionen er at beskytte miljøet, er mange forbrugere oprevet over de nye låg, hvilket giver anledning til spørgsmål om praktisk anvendelighed. Nogle af dem, der er positivt stemt over for de nye låg, påpeger, at de slipper for at miste proppen til mælken.

Arla råder kunderne til at tjekke med deres lokale kommune for korrekt affaldssortering af mælkekartoner med fastgjorte låg.

Arla selv tager aktivt del i debatten og byder forbrugernes synspunkter velkommen.

"Tusind tak for at dele jeres tanker, ris, ros og gode forslag med os! Det er vi virkelig glade for – vi kan godt forstå at der er mange nuancer, når det kommer til emballage, skruelåg/ikke skruelåg, plastik, EU, og alt muligt andet," skriver de under deres Facebook-opslag.

De oplyser desuden, at man for fremtiden vil finde låget på alle drikkevarer med plastlåg, der vejer op til tre liter.

Anbefalet til dig