De 3 største Apple-myter: Derfor må du aldrig lægge din Iphone i ris, hvis den bliver våd

09/5/22 07:34

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du skal ikke tro, at alt du hører om Apple-produkter er sandt. Det er tid til at slå hul på nogle myter.

Vi har vidst alle hørt en masse myter om, hvad man bør gøre og/eller skal gøre med sin Iphone - eller andre Apple-produkter. Lad os se på, hvilke råd man faktisk skal følge, og hvilke man absolut ikke skal følge. 

"Du må ikke lade din iPhone op natten over"

Det er ikke farligt at lade sin iPhone op natten over. Bare vær forsigtig med risikable "fake" opladere, læg den ikke under en pude og lad den ikke lade op på en fugtig overflade.

Ofte er folk bekymrede for, at opladning natten over kan beskadige iPhone-batteriet. Det er ikke en nem proces at håndtere, mens du sover. Heldigvis har din iPhone en indbygget funktion, der kan tændes eller slukkes for at hjælpe med at booste batteriets sundhed, mens du er i drømmeland.

Det er her optimeret batteriopladning kommer ind i billedet, i et forsøg på at forlænge levetiden på din iPhone.

Så når Optimeret batteriopladning er aktiv, vil din iPhone forsinke opladningen med mere end 80 % – men kun i specifikke situationer.

Din iPhone vil lære om din daglige opladningsrutine for at gøre dette.

Gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand > Optimeret batteriopladning. Sørg for, at den er slået til for at aktivere funktionen.

"Læg din iPhone i ris"

Det er et almindeligt råd, at du skal lægge din iPhone i en skål med ris, hvis den er våd blevet. Men der er mere effektive måder at tørre din iPhone på – og brug af ris kan endda forårsage skade på den.

Ris kan simpelthen ikke absorbere vand fra luften effektivt nok til at rense din enheds indre. Du har måske haft succes med denne metode, men telefonen ville sandsynligvis have fungeret fint uden nogen interaktion med ris.

Faktisk kan du ende med at gøre alvorlig skade på din telefon. Et forsøg på at fjerne fastklemte genstande kan resultere i ridser eller brud på din telefon, så sluk først din iPhone med det samme. Du vil forhindre fugt i at påvirke det aktive kredsløb. Tør det af med køkkenrulle eller en mikrofiberklud.

Fjern derefter alle dele, såsom SIM-bakken og endda batteriet, hvis du bruge Android (hvor batteriet kan fjernes). Læg derefter enheden i en zip-loc-pose for at holde den lufttæt.

Men før du lukker den, skal du lægge en håndfuld silicagel-poser i. Det er de små tørremiddelpakker, som du ofte finder pakket med sko. De trækker fugt meget effektivt ind og virker bedre end almindelige gamle ris.

Du kan købe dem billigt på nettet – eller du har måske allerede nogle liggende. Når silica-pakkerne er i posen, lukker du den den og lader posen ligge.

Du skal vente mindst tre dage, før du åbner posen og fjerner din telefon. Det bliver ikke nemt, men at vente giver dig den bedste chance for at tænde for en fungerende telefon.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

"Luk dine iPhone-apps, så de ikke kører i baggrunden"

Det kan virke som en god idé at lukke dine apps, men det er en myte, at lukning af dine iPhone-apps sparer batterilevetid og øger ydeevnen. Det skriver TheSun.

Faktisk er det modsatte sandt – og det kan endda tage apps længere tid at indlæse. Lad være med at lukke en app, medmindre den er frosset.

"Når dine nyligt brugte apps vises, er apps ikke åbne, men de er i standby-tilstand for at hjælpe dig med at navigere og multitaske. Du bør kun tvinge en app til at lukke, hvis den ikke reagerer," forklarede Apple.

En del af problemet er, at det er fristende at tro, at apps i din "karrusel" kører. Men de er faktisk frosset af din iPhone, så de dræner ikke ressourcer, mens du laver andre ting.

"Apps i baggrunden er effektivt "frosset", hvilket i høj grad begrænser, hvad de kan gøre i baggrunden, og frigør den RAM, de brugte. iOS er virkelig, rigtig god til dette," sagde den berømte gadget-forfatter John Gruber, der driver Daring Fireball blog.

"Den er så god til dette, at frigørelse af en frossen app optager langt mindre CPU (og energi) end at genstarte en app, der var blevet tvunget til at afslutte," tilføjer han.