De færreste kender 'finten': Sådan sparer du 57.000 kroner over en årrække

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der er masser af penge at spare.

Lige nu læser andre også

Danske banker tilpasser sig den grønne bølge ved at tilbyde særlige lånemuligheder til køb af elbiler.

Dette initiativ, der kommer i takt med en markant stigning i salget af elbiler, har vist sig at være en økonomisk fordel for forbrugerne.

Ifølge FDM's pristjek i januar, viser det sig, at forbrugere kan spare betydeligt ved at vælge elbiler frem for konventionelle benzin- eller dieselbiler.

Det skriver B.T.

Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM, fremhæver den store prisforskel mellem lån til elbiler og fossilbiler som en afgørende faktor, der gør det muligt for forbrugerne at overveje dyrere elbiler.

Eksempelvis kan forskellen mellem det billigste elbillån og det dyreste almindelige billån beløbe sig til omkring 57.000 kroner.

Interessant nok påpeger Ilyas Dogru, at det at låne til en elbil til 450.000 kroner kan koste det samme som at låne til en benzinbil til 350.000 kroner.

Det kan ændre forbrugernes opfattelse af, at elbiler er uden for deres økonomiske rækkevidde.

Desuden er det værd at bemærke, at omkostningerne ved at eje en elbil også er betydeligt lavere, hvilket kan influere på bankernes kreditvurderinger.

Ilyas Dogru opfordrer til, at bankerne i højere grad skal tage højde for de lavere løbende udgifter ved elbiler:

"Erfaringen er, at bankerne tørt ser på indkøbsprisen. Derfor opfordrer FDM bankerne til at regne med lavere løbende udgifter for elbiler i forbindelse med kreditgodkendelsen", siger han.

I 2023 oplevede Danmark en stigning på 103% i salget af nye elbiler, hvilket resulterede i, at den samlede bestand af elbiler nu overstiger 200.000.

Anbefalet til dig